Олімпіада – 2008

Ганна Мельниченко перед Олімпіадою виграла Кубок Європи, що проходив у Голландії. Але путівку на Олімпіаду дали іншій українській спортсменці. Тренер кременчуцької легкоатлетки Вікторія Козлова звернулася до Національного олімпійського комітету України із вимогою порівняти результати обох дівчат. Було призначено повторні змагання в семиборстві, в яких впевнено перемогла кременчужанка.
Оксану Щербак до збірної України зарахували відразу. Вона триразова чемпіонка України з бігу на 400 м.
У світовому рейтингу Ганна Мельниченко посідає 12-те місце. Оксана Щербак є членом жіночої естафетної збірної 4х400 м, яка теж 12-та. Але вболівальники від наших землячок очікують більш високих результатів.

…І офіційно представлятимуть Полтавщину

У складі офіційної української делегації на ХХІХ літніх Олімпійських іграх двоє полтавців – голова Полтавської обласної ради Олександр Удовіченко та Кременчуцький міський голова Микола Глухов.
За словами заступника начальника управління з питань фізичної культури і спорту облдержадміністрації Марини Маріної, Олександр Удовіченко є членом офіційної делегації як голова Полтавського обласного відділення Національного олімпійського комітету України і власне єдиний представник цієї структури в області. Щоправда, він поїхав до Пекіна за власний рахунок. Там Олександр Удовіченко буде присутній на  першій частині Олімпіади – з 8 до 16 серпня.
Враховуючи те, що в складі збірної команди України на Олімпійських іграх є спортсменка з Кременчука, НОК України включив і міського голову Кременчука Миколу Глухова до складу почесних гостей і запросив його взяти участь в Олімпійських іграх у другій частині – з 17 по 24 серпня. Про це повідомила прес-служба Кременчуцької міської ради. Микола Володимирович прийняв запрошення і відправиться  до Пекіна 16 серпня.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.