“Я люблю Нові Санжари!”

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”

– Я переконаний, що сучасна, а тим більше – наша, українська, молодь – найкраща, – говорить Новосанжарський селищний голова. – Але влада не встигає за всіма її пропозиціями, переважна більшість яких – слушні, своєчасні та цілком реальні. Скажімо, саме з ініціативи молоді у нашому селищі впорядковані пляжі, обладнано спортивні майданчики на них, встановлено дитячий майданчик у парку Перемоги, споруджено каплицю Віри, Надії, Любові і матері їх Софії, розроблено проект Парку початку третього тисячоліття "Батьки і діти", який почнемо реалізовувати вже восени цього року, будується виставочний павільйон для творів місцевих художників та зроблено багато інших корисних справ. У Нових Санжарах систематично проводиться конкурс молодіжних проектів соціального та екологічного напрямків щодо вирішення конкретних проблем селища. Рішенням виконавчого комітету селищної ради затверджено кілька молодіжних програм, зокрема й з пропаганди здорового способу життя.
Ідея акції "Я люблю Нові Санжари" полягала в об'їзді селища та його околиць на скутерах. Під час цієї своєрідної мотоекскурсії молодь оцінювала благоустрій території, в тому числі й навколо підприємств, установ, закладів торгівлі тощо, аби потім висловити їх керівникам або власникам своє судження. До участі в акції селищний голова закликав молодь від 16 років і, за його словами, – "допоки відчуваєш себе молодим". Тому серед майже ста п'ятдесяти учасників, які стартували від приміщення селищної ради, можна було побачити не лише юнаків та дівчат, а й людей середнього віку. Втім, проведення цього заходу передбачало не просто таку собі прогулянку селищем: усі учасники "озброїлися" пакетами для сміття і, розділившись на групи, за визначеними маршрутами роз'їхалися по околицях Нових Санжар.
– Участь у житті територіальної громади селища беруть не лише юнаки та дівчата, які постійно проживають у Нових Санжарах, а й ті, хто навчається у різних містах України – у Києві, Харкові, Миколаєві, Полтаві, – розповідає Андрій Река. – Зараз вони приїхали на канікули, побачили, яке чисте їхнє селище. Але ми знаємо, що на його околицях відпочивають проїжджі. Вони залишають після себе недостойну "візитну картку". Тож молодь на власних скутерах об'їхала ці місця, зібрала і звезла сміття у спеціальні контейнери.
Загальна протяжність маршруту склала понад двадцять кілометрів. Новосанжарський селищний голова Андрій Река особисто сів за кермо скутера і очолив одну з таких екологічних бригад. По закінченні акції під час жвавого обговорення молодь висловила ряд цікавих пропозицій, зокрема щодо індивідуальної забудови селища, розширення мережі вуличного освітлення, побудови нових парканів, алей, тротуарів, громадських туалетів тощо. Була проведена й бесіда щодо безпеки їзди на мототранспорті. Молоді люди відверто говорили про те, що культура дорожнього руху часто не відповідає правилам.
А насамкінець – дружня вечеря з козацькою кашею, чаєм і – принципово – без спиртних напоїв, в одному з найчарівніших місць селища – заказнику Вовчі Гори.
Молодь висловила побажання Новосанжарському селищному голові зробити таку акцію традиційною. Адже, крім того, що вона вийшла корисною й цікавою, була ще й красивою: спеціально для її проведення на одній із фабрик виготовили пов'язки для кожного учасника із написом "Я люблю Н.Санжари". Щоправда, слово "люблю" замінили намальованим серцем, адже рідне селище – у серці кожного новосанжарця!

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.