Добірне зерно – щедрий ужинок

Юлія ДУМКА
“Зоря Полтавщини”

Також гості  відвідали святе святих дослідної станції – сховище, у якому зберігаються колекції цінного насіннєвого матеріалу. В ньому в спеціально створених штучних умовах близько 15 тисяч зразків насіння злакових культур, бобових зберігається протягом 10–15 років. Загалом на дослідній станції в Устимівці зібрано більше 23 тисяч колекційних одиниць понад 100 сільськогосподарських культур.
– Головними напрямками роботи нашої наукової установи є карантинна перевірка нових зразків насіння сільськогосподарських культур, збереження колекційного матеріалу в стані високої життєздатності і сортової чистоти, розмноження насіннєвого матеріалу для закладання на середньострокове зберігання в Національному сховищі та сховищах Устимівської дослідної станції. До того ж ми забезпечуємо різні селекційні установи якісним насінням, – розповів заступник директора з наукової роботи Устимівської дослідної станції рослинництва Віктор Кір'ян. Він також повідомив, що на дослідних ділянках станції щорічно висівається понад 3 тисячі колекційних зразків культур сортів вітчизняної та зарубіжної селекції з метою їх вивчення. Згідно з отриманими результатами у широке сільськогосподарське виробництво впроваджуються нові сорти та гібриди.
Науковці Устимівської дослідної станції активно працюють і над селекцією  маку. Кілька сортів цієї культури вже внесені до Реєстру сортів України.
Учасники та гості науково-практичної конференції "День поля-2008" мали змогу здійснити екскурсію по дендрологічному парку "Устимівський", який є однією зі складових Устимівської дослідної станції. У колекції парку – 483 види унікальних рослин, більша частина яких має лікарські властивості.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.