І сотня – як одна копієчка…

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Отже, Центральний ринок Полтави, середина липня. У м’ясних рядах критого ринку продавці пропонують яловичину по 35–40 гривень за кілограм, свинину – по 40–45.
Мимоволі стаю свідком діалогу:
– Та зовсім недавно ж свинина по 30 була…
– Згадали! Два місяці тому продавали по 30.
Отже, свинину з невеликою кісткою за 40 грн/кг знайти можна. А вирізку – за 50. У вихідні м’ясо такого класу і за 60 зашкалює. Курятину пропонують від 17 грн/кг за стегенце до 33 – за філе. Варені ковбаси коштують від 19 гривень у магазинах підприємств-виробників до приблизно 35 гривень. Напівкопчена ковбаса – від 25 до 60 гривень за кіло. Печінка – 20–22 грн.
Кілограм твердого сиру обійдеться у 28–40 гривень, масла – від 18 ( рослинно-вершкове) до 30 (тваринне). Бажаючі скуштувати свіжої рибки мають викласти 15–30 гривень за кілограм, копченої – 16–40.
Олію пропонують насамперед виробництва Полтави і Диканьки. Ціна – 11–14 гривень за літр.
Овочі, як розповіла реалізатор Тетяна, підприємці закуповують в південних областях, де городина вже масово дозріває. Залежно від ціни “на закупці” щодня встановлюється роздрібна ціна. Приміром, учора були дрібні помідори по 4 гривні, а сьогодні вони вже по 4,50. Томати можна було придбати і за 5, і за 6 грн/кг. Подешевшали капуста – 1 гривня, баклажани – 4–5,  молода картопля – 1–3 грн, морква – 2–3 грн. Щодня трохи дешевшають яблука і абрикоси, а персики залишаються по 10–13 грн/кг.
– Якби мати зарплату хоча б 2 тисячі гривень на місяць, нам би з донькою вистачило на їжу і “комуналку”. Це якщо врахувати, що ремонт ми не плануємо і одягом забезпечені, – каже полтавська господиня Тамара. – Але такої зарплати я не маю, тому доводиться шукати, де дешевше, де можна поторгуватися. Але багато в чому доводиться собі відмовляти.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.