Досвід кращої сільради – усій районній громаді

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”

Чергове засідання координаційна рада провела у Руденківці. Руденківська сільська рада – найбільша у Новосанжарському районі як за територією, так і за кількістю населення: тут проживає майже три з половиною тисячі чоловік. За словами заступника голови Новосанжарської районної ради Бориса Федоренка, який вів засідання, за останні два з половиною роки на її території досягли суттєвих зрушень у вирішенні низки соціально-економічних питань. Це стало можливим завдяки активній позиції Руденківського сільського голови Сергія Головка, адже він зумів налагодити тісну співпрацю з місцевими господарниками – ТОВ "Елеватор "Чиста криниця", керівниками підприємств і установ, приватними підприємцями  – та залучити кошти на фінансування об'єктів соціальної сфери. А відтак – має й належну підтримку районної ради, яка дотримується принципової позиції: допомагати перш за все тим сільським головам, які проявляють ініціативу й намагаються покращити життя своєї територіальної громади.
Руденківському сільському голові було що показати й розказати своїм колегам. Вони побували у дошкільній групі, яка півроку тому відкрилася при Дубинівській загальноосвітній школі I–II ступенів. І це вдалося зробити у період, коли здебільшого такі заклади у сільській місцевості закриваються.
– Частину коштів на організацію дошкільної групи виділила Новосанжарська районна рада, на умови співфінансування погодився директор ТОВ "Елеватор "Чиста криниця" Микола Харченко, – розповів учасникам координаційної ради Сергій Головко. – За кошти сільськогосподарського підприємства для малечі закупили меблі, постіль, посуд, іграшки тощо. І найголовніше – товариство повністю взяло на себе витрати на утримання цього міні-дитсадка.
Минулого року на вулицях Руденківки з'явилося вуличне освітлення, на дорогах – тверде покриття. Використали для цього асфальтобетонні майданчики, що залишилися на об'єктах колишнього колгоспу. Чи це не приклад раціонального підходу до вирішення проблеми?
Гарне враження на сільських голів району справила й Руденківська амбулаторія сімейної медицини, де капітально відремонтовано дах приміщення та гаража для машини "швидкої допомоги", газовий котел замінено на більш економний, повністю замінені водогінна та каналізаційна системи. У Руденківці учасники засідання координаційної ради відвідали й дитячий садок "Вербиченька". Він також є яскравим прикладом плідної співпраці сільського голови із районною радою, яка минулого року на умовах співфінансування виділила кошти для реконструкції дитсадка. Під час пленарного засідання координаційної ради йшлося і про благоустрій територій сільських населених пунктів, ліквідацію стихійних сміттєзвалищ тощо.
– Ми всі милуємося Новими Санжарами і захоплюємось роботою селищного голови Андрія Реки, – звернувся заступник голови Новосанжарської райради Борис Федоренко до сільських голів району. – А хто заважає кожному з вас прибрати сміття, в тому числі й біля приміщення сільської ради, скосити траву, зрізати сухі дерева, привести до належного вигляду парки та пам'ятники?
Відверто говорилося під час засідання координаційної ради і про інші соціальні проблеми, такі, як ремонт приміщень закладів культури, водозабезпечення, виконання програм соціально-економічного розвитку територіальних громад тощо. Окрім пріоритетності освоєння та залучення коштів на соціальних об'єктах району, на порядку денному було й таке актуальне питання, як стан справ у медичній галузі району, її розвиток на селі, обговорювалася доцільність переведення сільських медичних закладів на фінансування з районного бюджету.
Робота виїзного засідання координаційної ради була дуже насиченою. Підсумовуючи її, Борис Федоренко ще раз підкреслив, що пріоритетними завданнями органів місцевого самоврядування є соціальні питання.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.