Школа майбутнього депутата

Студентів привітали заступник голови обласної ради Володимир Марченко та голова ради ректорів вищих навчальних закладів III–IV рівнів акредитації Полтавського регіону, ректор ПНТУ ім. Ю.Кондратюка, депутат обласної ради Володимир Онищенко.
– Це перша така зустріч, і вона буде систематично повторюватись. Ми поговоримо відверто і щиро про наші здобутки, назвемо і деякі проблеми, – сказав Володимир Марченко.
Він презентував збірку робіт переможців обласного конкурсу “Від студентського самоврядування – до самоврядування громад”, видану обласною радою для поширення у бібліотеках вищих навчальних закладів.
– У Національному технічному університеті було вперше започатковано студентське самоврядування. Нині виповнюється десять років, коли від кожної з 220 груп було обрано делегатів на студентське віче та обрано президента студентського парламенту, – відзначив Володимир Онищенко. – Тут формуються навички молодих лідерів. Рада ректорів приділяє велику увагу співпраці з органами студентського самоврядування.
Депутати обласної ради, представники різних фракцій розповіли студентам про свою депутатську роботу, про те, як буває непросто прийти до виваженого рішення. Всі  політичні сили зацікавлені, щоб до їхніх лав приєднувалися молоді, енергійні, ініціативні люди з сучасним мисленням, тож пропонували юним обирати партію за своїми переконаннями і бути політично активними, щоб уже через кілька років стати депутатом.
Віктор Іноземцев, керівник фракції СПУ в обласній раді, переконаний, що досвід роботи у студрадах допоможе молодим людям у наступній діяльності не тільки в органах управління, а й у будь-якій сфері. Керівник фракції БЮТ в обласній раді Дмитро Хрістов говорив про роль політичних партій у формуванні громадянського суспільства, адже діюча нині виборча система розподіляє людей за політичними симпатіями. На рівні місцевих рад вдається уникати політичних баталій і політичних рішень, оскільки депутати зосереджуються на вирішенні конкретних проблем регіону. Володимир Оніщенко, представник фракції Партії регіонів, розповів про регіональну молодіжну політику.  Думками про те, якими мають бути молоді політики, а саме – уникати популізму, вміти працювати на результат, бути патріотом і мати євроатлантичну спрямованість, поділився з присутніми Олег Пустовгар, представник фракції НСНУ. Студентська молодь ставила виступаючим гострі запитання, що викликали жваву дискусію у залі й підтвердили небайдужу позицію як чинних, так і майбутніх народних обранців.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.