Пішов на тік зерна потік

Микола БЕЗНОС
“Зоря Полтавщини”

Найвищий урожай озимого ячменю – 40 ц/га – мають хлібороби ТОВ “Агрофірма “Козацький стан”, де директором Олександр Воскобойнік. А ячмінь на 100-гектарній обмолоченій площі дає по 46,7 ц/га.
Керівника господарства “Козацький стан” ми зустріли в полі. Цікавимося прогнозами на врожай, умовами праці хліборобів.
– У сільгосппідприємстві – 2200 гектарів ранніх зернових, основну частину яких становлять пшениця та ячмінь, – розповідає Олександр Воскобойнік. – Різними були жнива, останніми роками без примх погоди здебільшого не обходилось. Ось і нині вже на другий день збирання ранніх хлібів прошуміла така рясна злива, що півтори доби довелося чекати, поки земля й колоски просохнуть. Вимушена зупинка дещо пригальмувала жнивний старт, але не вплинула на загальний хід збиральної кампанії.
– Ми відразу взяли темпи, – продовжує розмову Олександр Анатолійович, – передбачені нашим планом. А він полягає в тому, щоб за двадцять робочих днів провести обмолот ранніх зернових, скиртування соломи і підготовку грунту під урожай наступного року.
На момент нашого перебування в господарстві обмолочено 300 гектарів площ ячменю.
Налагоджена тут  робота і на зернотоку, де порядкують завідуюча током Олена Вітер і вагар Тетяна Дудка. До речі, збіжжя під відкритим небом не залежується – після очищення й просушування його відразу відправляють для зберігання в належних умовах.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.