Сьогодення і молодь

Відкриваючи слухання, Комсомольський міський голова Сергій Супрун зазначив: “Проблеми, що розглядаються на форумі, є актуальними для всіх населених пунктів України, яка є частиною Європи. Тому наша країна прагне жити за європейськими стандартами, переймаючи все те краще, що є там, а це насамперед два найважливіших статутних документи – “Європейська хартія про місцеве самоврядування” та “Переглянута Європейська хартія про участь молоді в громадському житті на місцевому та регіональному рівнях”.
На жаль, і це прозвучало на форумі, на молодіжні програми  в Україні виділяються мізерні кошти. Тому переважно все робиться на ентузіазмі чи за підтримки спонсорів. А учасникам слухань у невеликому колі однодумців поки що відводиться роль першопроходців. За результатами кожного слухання з друку виходить збірник матеріалів, які можуть слугувати путівником для молодіжних лідерів.
Як стверджує Тетяна Оробченко, автор проекту “Міжнародні муніципальні слухання”, кожний такий форум завершує прийняття резолюції, яку направляють до обласних, регіональних і загальнодержавних структур. Комсомольськ, у свою чергу, відповідно до резолюції, ухвалює разом із облдержадміністрацією та Міністерством у справах сім’ї, молоді та спорту України не менш важливе рішення про фінансування другого етапу цього проекту – “Ти європеєць” .
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.