Першопроходцями стануть 18 тисяч випускників

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”

Нинішній період, зазначила  Надія Мякушко, є фінальним етапом у системі освіти всіх рівнів, коли підбиваються підсумки зробленого за рік, але разом із тим це й пора підготовки до наступного "засіву".
В області збережена і розширена мережа освітянських закладів. У березні з ініціативи облдержадміністрації була затверджена обласна програма підтримки роботи з обдарованою молоддю, яка має зацікавити учнів і педагогів – стати стимулом у прагненні кращих результатів навчання. Вперше грошові винагороди одержали не лише  учні, які перемогли у всеукраїнських олімпіадах та конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт МАН (761 переможець), але й їхні вчителі та наукові керівники (всього 100).
Володимир Мирошниченко та Віталій Зелюк розповіли представникам ЗМІ про результати зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників області та особливості й зміни у правилах прийому до вищих навчальних закладів. Зокрема йшлося про те, що  70 відсотків учасників анонімного анкетування, яке проводилося Секретаріатом Президента України, висловилися за зовнішнє оцінювання знань. До того ж, школярі нашої області показали найкращі результати в Україні: менше 124 балів (найнижчий прохідний бал) набрали лише 4,2 відсотка випускників (середньоукраїнський показник – 6,39 відсотка), а більше 124 балів мають 95,8 відсотка.
Більш як 18 тисяч випускників області виявили бажання продовжувати навчання у вищій школі. І тут вони стануть першопроходцями, вступаючи до ВНЗ за підсумками тестування. Медалісти за новими правилами уже не мають переваг – і цьогоріч їхня кількість зменшилася: 1218 проти 1292 минулого року. А для тих, хто не встиг пройти тестування, триває додаткова сесія (до 6 липня) на базі Полтавської ЗОШ љ38. До 15 липня вони встигнуть отримати сертифікати для вступу до вишів. 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.