Спортивна добірка

Зате порадували вболівальників (і не лише своїх) збірні Туреччини, Німеччини, Голландії, Росії, Іспанії. Турки вразили всіх самовіддачею і прагненням боротися за перемогу до останніх секунд поєдинку. Голландці знову потішили серця шанувальників найпопулярнішої гри яскравими зразками винайденого ними тотального футболу. Характерно, що росіяни перемогли голландців саме тому, що скористалися їхньою ж зброєю. Шкода тільки, що в чвертьфінальному поєдинку збірна Росії повністю вичерпала свій атакуючий потенціал і у півфінальній зустрічі зі збірною Іспанії повторно зазнала від цієї команди нищівної поразки. Таким чином іспанці вийшли у фінал, де несподівано для багатьох впевнено обіграли німців (переможний гол на 33-й хвилині забив Торрес). Несподівано тому, що німці, які вважалися фаворитами, домінували на полі хіба що перші десять хвилин матчу. Затим збірна Іспанії перехопила ініціативу, а після забитого гола взагалі повністю контролювала хід подій на полі. Заслужена перемога піренейських футболістів, які в усіх матчах демонстрували справді чемпіонський стиль гри, коли індивідуальна майстерність органічно поєднується з діями всієї команди.
Отже, збірна Іспанії вдруге у своїй історії підкорила європейську футбольну вершину. Ось тільки утриматися на ній буде значно важче.

Регбі

Майстри овального м’яча
Леонард НІКОЛАЄНКО
“Зоря Полтавщини”

Торік з ініціативи майстра спорту Юрія Орлова у Миргороді влаштували показові змагання з регбі юнацьких команд України та Молдови.
Гра видалася цікавою. Перемогли українці. Відтак міський голова Олександр Паутов підтримав пропозицію спортивної громадськості, щоб і в Миргороді, на базі дитячо-юнацької спортивної школи, організували секцію регбі. Нині Юрій Орлов тренує п’ятдесят старшокласників міських шкіл.
Нещодавно в Миргороді проходив чемпіонат України 2008 року з регбі серед юнацьких команд. Упродовж тижня на міському стадіоні “Старт” кипіли спортивні пристрасті. Чемпіонський титул здобули регбісти команди “Тигри Донбасу” з Донецька. Високу спортивну майстерність продемонстрували регбісти з київської команди “Політехнік”, команди “Море” з Феодосії.
Представник Федерації регбі України, він же і головний суддя змагань Ігор Кубанський, схвально відгукнувся про гру юних регбістів команд “Гірник” з Кривого Рогу, “Динамо-Центр” із Тирасполя, “Ірпінь” із Київської області, ДЮСШ з Харкова й Одеси.
Участь миргородської юнацької команди у змаганнях за чемпіонське звання України є чудовою школою спортивної майстерності.
Організатори висловлюють подяку за сприяння у проведенні чемпіонату Миргородській міській раді, приватним підприємцям Дмитру Жилі, Аллі Савченко, Сергію Усику, Марії Стариковській, начальникам комунального підприємства “Спецкомтранс” Володимиру Онищенку, керівнику комбінату благоустрою та озеленення Івану Поливоді.
Доброго настрою спортсменам та глядачам додавали дитячі танцювальні колективи з міського Центру естетичного виховання під керівництвом Олени Гули.

друга ліга

Всі на своїх місцях
Данило БІЛОДІД
Журналіст

Останній, 34-й, тур у групі “Б” не вніс якихось суттєвих змін до турнірної таблиці змагань. Але дуже втішним для команд нашої області його не назвеш. Та й втіха дісталася без бою: в актив “ФК Полтава” записали перемогу над уже неіснуючим харківським “Газовиком-ХГВ”. Щодо “Гірника-Спорт” і “Кременя”, то поразку комсомольчан від армянського “Титана” (4:0) ще можна зрозуміти: грали на виїзді, зустрічалися з лідером… “Кремінь” же зазнав розгромної поразки від красноперекопського “Хіміка” (1:4) у себе вдома. А вболівати за кременчуцьких футболістів на стадіон прийшли дві тисячі глядачів. От і виходить, що не вельми шанує “Кремінь” своїх шанувальників.

Спартакіада

Змагалися податківці
Володимир ВИСОЦЬКИЙ

ЖурналістУ  Полтаві відбулися традиційні змагання у залік спартакіади серед працівників податкової служби області. Переможців визначили у десяти видах спорту: волейболі, міні-футболі, шахах, легкій атлетиці, гімнастиці, кульовій стрільбі, плаванні, армспорті, настільному тенісі та перетягуванні канату.
У командному заліку кращими були спортсмени державної податкової інспекції в Полтаві. На другій сходинці – команда апарату Державної податкової адміністрації в Полтавській області, на третій – миргородські податківці.

Волейбол

“Бронза” у рідних стінах
Володимир ВИСОЦЬКИЙ
Журналіст

У  Полтаві відбулися змагання І спортивних ігор України з волейболу серед жіночих команд вузів. У них взяли участь волейболістки з багатьох регіонів України. Нашу область представляла команда Полтавського державного педагогічного університету імені В.Г.Короленка.
У підсумку переможцями стали волейболістки з Тернополя, які не поступилися у жодній із зустрічей. Дівчата з Харківської державної академії фізичної культури – на другому місці. Волейболістки Полтавського державного педагогічного університету здобули “бронзу”. До змагань їх готували Анатолій Воліченко та Олександр  Кириленко.
Серед полтавок кращими гравцями визнано Світлану Чубар та Анну Важинську.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.