На Полтавщині створено обласну організацію Єдиного Центру

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

 На порядок денний винесено кілька організаційних питань, що стосуються створення обласного осередку політичної партії, обрання його очільника, а також створення робочих органів обласної організації.
Член президії Єдиного Центру, народний депутат України Михайло Полянчич звернув увагу присутніх на основні засади, що ставить перед собою нова політична сила. Ганебне явище в українському політикумі – нездатність об’єднатися навколо спільної ідеї розбудови держави – і стало приводом для створення тієї об’єднавчої сили, якою виступатиме Єдиний Центр. Адже український народ мають об’єднувати національна свідомість, любов до своєї землі, культури, історичних цінностей. Тому Єдиний Центр стане ідеологічною партією, ідеї якої формуються за докорінно новим, ніж в інших партіях, принципом. Є комплекс завдань із суто європейським підходом до їх вирішення, розрахований не на короткий проміжок часу, а на кілька років уперед. Партія матиме єдиний список членів, до її складу не входитимуть окремі політичні групи. Уже сьогодні членами партії є колишні представники майже усіх політичних сил України, і це свідчить про необхідність об’єднавчого процесу.
Партійці пропагуватимуть ідеї державності, посилення інституції Президента, сильну вертикаль президентської гілки влади. Адже згідно з останніми соціологічними дослідженнями, зазначив Михайло Полянчич, 49% українців хотіли б бачити сильну президентську владу в країні. Не менш важливим і відповідальним є питання кадрової політики. Єдиний Центр буде побудований за принципом сильної команди, а не персоніфікований під одного лідера. Систему державної влади мають реалізувати винятково професіонали. У партії не буде популізму. Вона виступає за підтримку ліберальної ринкової економіки у державі й об’єднання з Європою.
Після виступів кількох представників політичної сили делегати установчих партійних зборів проголосували за створення Полтавської обласної організації Єдиного Центру. Михайло Полянчич висловив думку президії партії щодо кандидатури на посаду голови обласної організації Єдиного Центру. Очільником обласного осередку запропонували стати заступнику голови Полтавської облдержадміністрації Андрію Баранову. Інших кандидатур запропоновано не було. Голосування було таємним, за результатами якого (211 голосів “за”) Андрія Баранова було обрано головою обласної організації Єдиного Центру.
У своєму виступі він зазначив, що треба ретельно ставитися до формування партійних осередків в області, давати дорогу в політиці молодим людям, котрі мислять прагматично, не мають одіозного шлейфу. Можливим є прийняття на з’їзді партії рішення про введення тримісячного кандидатського стажу. Відтепер в області розпочнеться активна організаційна та політична діяльність обласного партійного осередку. До 1 вересня мають бути створені районні парторганізації.
У ході установчих зборів були обрані заступники голови обласної організації. Делегати підтримали пропозицію Андрія Баранова першим заступником обрати Кременчуцького міського голову Миколу Глухова, заступниками – заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимира Мохначова та начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Тараса Ткаченка. Делегати партійних зборів обрали членів ради обласної організації, контрольно-ревізійну комісію, 77 делегатів на з’їзд партії, що відбудеться 12 липня, а також – членів політради Єдиного Центру від Полтавщини: Андрія Баранова, Миколу Глухова, голову виконкому обласної організації Володимира Боберського та головного редактора всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини” Григорія Гриня.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.