Абоненти “ТРК Поіск-ТБ” пікетували офіс компанії

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Як повідомляють «Новини Полтавщини», те, що відбувалося, прокоментував заступник генерального директора «ТРК Поіск-ТБ» Володимир Дацюк: «Телерадіокомпанія справді хоче запровадити оплату за кабельне телебачення з розрахунком за місяць наперед. Проте примушувати людей це робити ніхто не буде».
Стосовно ж того, що квитанції надійшли про сплату за травень, Володимир Дацюк визнав, що справді працівники «Поіску» допустили технічну помилку. «Люди невдоволені й тим, що ми зробили одночастотну сітку, як того вимагає Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, – продовжує Володимир Дацюк, – а це спричинило абонентам, які мають телевізори старого покоління, втрату деяких каналів. Проте, якщо докупити тюнер за 299 гривень, то всі канали показуватимуть. Такий тюнер за 12 гривень на місяць можна взяти і напрокат». Як зазначив Володимир Дацюк, працівники «Поіску» планують розробити нову програму спеціально для соціально незахищених верств населення.
Про ситуацію, що виникла у Полтаві на ринку послуг кабельного телебачення, «Зоря Полтавщини» повідомляла в одному з червневих випусків. Після виходу матеріалу на адресу редакції надходило чимало дзвінків, де люди обурювалися діями новоствореної компанії кабельного телебачення. Адже тим, хто не міг самотужки переналаштувати свої телеприймачі, компанія пропонувала свої послуги за 30 гривень. Потім, після хвилі обурень, плату відмінили. Але якіснішими послуги контакт-центру все одно не стали.
Приміром, мешканка мікрорайону «Алмазний» Валентина Северіна у телефонній розмові розповіла, що після введення в місті одночастотної сітки у неї телевізор взагалі не показував, передач жодного каналу на екрані не було. Протягом тижня пенсіонерка намагалася додзвонитися до операторів за телефонами, вказаними у абонентській книжці, і коли нарешті на тому кінці дроту відповіли, вона зробила заявку, щоб майстер ТРК переналаштував у неї телеприймач. Але ні того дня, ні наступного, ні після повторного виклику майстра до неї ніхто так і не завітав. У результаті більше 10 днів телевізор не працював, але за послуги кабельників їй доведеться платити.
* * *
3 липня ц.р. начальник обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України по Полтавській області Володимир Оніщенко та секретар Полтавської міської ради Олександр Козуб провели прес-конференцію, де розповіли про результати моніторингу діяльності «ТРК Поіск-ТБ» щодо її монопольного становища у Полтаві, а також про наступні кроки міської влади спільно з контролюючою структурою для нормалізації стану справ на ринку послуг кабельного телебачення.
Йшлося на прес-конференції й про формування цін на хлібобулочні вироби в обласному центрі.
Детальний звіт про прес-конференцію буде вміщено в одному з наступних номерів «Зорі Полтавщини».

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.