Під опікою влади і громади

Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Головною метою створення такого соціального закладу є прагнення зберегти для найменших громадян можливість після народження залишитися з матерями, підтримати неповну сім’ю в скрутний для неї час. Для цього будівлю колишнього стаціонару сільської лікарні за ініціативи обласної держадміністрації капітально відремонтували й переобладнали в комфортне приміщення, в якому є все необхідне для перебування десяти молодих матерів із немовлятами впродовж 18 місяців. Для кожної жінки передбачено окрему кімнату, дитяче ліжечко, візок, необхідні меблі та речі. У розпорядженні матерів – кухня з електроплитами, холодильником і посудом, ванна з пральною машиною, а також кімната відпочинку з телевізором. Працюватиме дитяча медсестра. Утім, завданням працівників Центру є не тільки надання комплексу послуг молодим жінкам, а й сприяння в набутті ними навичок самостійного життя поза Центром. Робота закладу передбачає тісну взаємодію з органами влади, місцевого самоврядування, відповідними службами щодо комплексного розв’язання соціальних проблем жінок, які, народивши дітей, опинилися у складних матеріальних умовах.
– Спільними зусиллями ми зробимо цей Центр показовим, щоб на його базі вчилися інші й створювали такі ж заклади соціальної реабілітації, – сказав, зокрема, Валерій Асадчев. – З іншого боку, це хороший приклад ефективного перепрофілювання приміщення колишнього стаціонару сільської лікарні.
Адже поява Центру ніяким чином не погіршить якість медичного обслуговування місцевого населення. Навпаки, сімейна амбулаторія, що знаходиться по сусідству, після завершення реконструкції працюватиме в значно кращих умовах. Там можна буде отримати й кваліфіковану допомогу лікарів вузького профілю, чого раніше не було.
Варто нагадати, що торік на базі колишньої дільничної лікарні села Пришиб Кременчуцького району теж було відкрито соціальний заклад – притулок для одиноких престарілих людей, які потребують державної підтримки. В цьому є заслуга й керівників різних гілок місцевої влади, які спільними зусиллями насамперед переймаються проблемами громади, відкинувши політичні й особисті амбіції. Тільки за таких умов можна мати належний результат.
Перебуваючи в Омельнику, керівник виконавчої влади області та інші гості села поклали квіти до пам’ятника жертвам голодомору, спорудженого минулого року за ініціативи сільської громади.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.