Дванадцять років Конституції України

Лідія ВІЦЕНЯ
Віра ІЛЬКОВА
“Зоря Полтавщини”

Шлях від Конституції Пилипа Орлика до Головного Закону незалежної Української держави проаналізував у своїй доповіді кандидат філософських наук, доцент Полтавської державної аграрної академії Олександр Киричок.
Про те, як приймалася Конституція, про дванадцятирічний шлях, пройдений нами з часу її прийняття, про сьогоднішні проблеми суспільства йшлося у виступах учасників зібрання.
Валерій Асадчев вручив групі полтавців відзнаки Президента України та Кабінету Міністрів.
До урочистостей долучилися і гості Полтави – делегація громадської організації Республіканського національно-культурного центру українців Башкортостану "Кобзар" на чолі з головою Володимиром Дорошенком. Вони подякували за сприяння у здійсненні цієї подорожі у рідний край керівникові проекту "Славетні імена Полтавщини" Валентині Асадчевій, яка вручила землякам хліб-сіль та обереги, виготовлені дітьми. Гості також завітали з подарунками, найдорожчими серед яких були їхні пісні. Співали для учасників урочистостей і артисти обласної філармонії – пісенно-танцювальний ансамбль "Полтава". Провела захід доцент кафедри української літератури Полтавського державного педагогічного університету імені В.Г. Короленка Віта Сарапин.
Завершувалися урочистості покладанням квітів до пам'ятника Тарасові Шевченку, пам'ятного знака Українським загиблим козакам та пам'ятної дошки Голові Директорії УНР, Головному отаману військ УНР Симону Петлюрі.
У Кременчуці вже стало доброю традицією у День Конституції проводити автошоу автомобільного заводу. Четвертий рік поспіль центральна площа міста цього дня перетворюється на автосалон велетнів – КрАЗів різних модифікацій. Родзинкою нинішнього свята стали експериментальні зразки безкапотного важковаговика, бетононасосу із стрілою на 37 метрів та рекламна вантажівка «Зелений крокодил». Останню модель конструктори заводу підготували спеціально до свята, прикрасивши кабіну та кузов незвичними й цікавими аксесуарами.
Автопробіги, показові виступи військових, велосипедистів, кінологів, конкурсно-розважальні програми та виступи аматорів і професійних артистів, феєрверк – усе

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.