Громада звертається до ради

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

 Окрім збору підписів, ініціативна група готує звернення до депутатів Полтавської міської ради про необхідність прийняття відповідного рішення. Підписи разом зі зверненням передадуть до Полтавської міської ради, повідомляє прес-служба Полтавської обласної організації УНП.
Організатори акції переконані, що пам’ятник видатному державному діячеві Івану Мазепі має бути встановлений саме на Соборному майдані. Це буде гідним архітектурним завершенням центральної вулиці Полтави та увічненням пам’яті державотворця, який своє життя присвятив боротьбі за незалежність України.
Вони також зазначають, що акція відбувається напередодні 300-річчя воєнно-політичного виступу гетьмана України Івана Мазепи та укладення українсько-шведського союзу.
Нагадаємо, що на всеукраїнському відкритому конкурсі на кращий ескіз пам’ятника переміг проект скульптора Миколи Білика та архітектора Віктора Шевченка. Кошти з місцевого бюджету на виготовлення та встановлення монумента гетьману Івану Мазепі, наголошують організатори акції, не залучатимуться.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.