Напередодні жнив

Леонард НІКОЛАЄНКО
Журналіст

 Саме про це і йшлося у виступах начальника інспекції якості та формування сільськогосподарської продукції облдержадміністрації Михайла Коросташова, першого заступника начальника головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергія Фролова, начальника обласної карантинної інспекції Віталія Назаренка, заступника начальника обласної хлібної інспекції Валентини Степанко, голови Миргородської райдержадміністрації Леоніда Яринича.
Місце проведення наради – ЗАТ “Миргородський елеватор” – було обрано не випадково. Сьогодні це – одне з кращих хлібозаготівельних підприємств області. Торік тут заготовили, просушили, очистили і з дотриманням усіх технологічних вимог зберегли 145 тис. тонн збіжжя. Підприємство має свої філіали у Гоголевому Великобагачанського та в Сагайдаку Шишацького районів. Послугами ЗАТ “Миргородський елеватор” користуються загалом близько двохсот клієнтів різних форм власності.
Учасники наради оглянули автоматизовану сушарку зарубіжного виробництва. Її потужність – сто тонн за годину. При цьому агрегат споживає природного газу майже на третину менше, ніж старі сушарки. Торік через сушильні камери якісно нового обладнання пройшло 40 тис. тонн кукурудзи. Інтересу до енергозберігаючої технології сушіння кукурудзи додає і той факт, що цього року кукурудзою на зерно в області засіяно 320 тис. га, що значно більше в порівнянні з попередніми роками.  
У ЗАТ “Миргородський елеватор” уже готові до роботи. Втім, не в усіх хлібозаготівельних підприємствах ступінь готовності до приймання зерна нового урожаю висока, констатувалося на нараді. Подекуди не закінчена дегазація складських приміщень, зберігається вражене карантинними рослинами й шкідливими домішками торішнє зерно.
Володимир Андрієнко поставив завдання до початку жнив усунути недоліки і навести порядок на хлібоприймальних підприємствах.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.