Найбільша громада – більше й турбот

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

 По можливості їх намагаються вирішувати. Приміром, частково відновили вуличне освітлення в селі Оболонь. А в Тукалах відремонтовано покрівлю клубу, який три роки не працював. Це вдалося зробити за сприяння районної ради і відділу культури, розповів сільський голова. Нещодавно за кошти з держбюджету в Оболоні побудовано нову шкільну котельню.
 Разом із тим ще чимало невирішених проблем. Немає свого комунгоспу, що мав би займатися вивезенням відходів, прибиранням вулиць, водопостачанням. Сміття вивозиться за рахунок сільгосппідприємств, часто мешканці самі возиками чи підводами звозять непотріб на звалище. Нікому зайнятися ремонтом водогону, який не діє, люди користуються водою з колодязів. На прокладення нового коштів у сільради немає. Приміщення самої сільради згоріло п’ять років тому. Відтоді самоврядний осередок розміщується в конторі ПСП “Оболонь”. Як і в інших містах та селах, тут відбувалася весняна толока. Оновили пам’ятник загиблим воїнам, упорядкували вулиці, кладовища, планують встановити в центрі села пам’ятний знак жертвам Голодомору і посадити навколо невеликий парк.
– Планів багато, якби вони ще й були фінансово забезпечені, – говорить Сергій Гамбаль. – Сільська рада утримує двоповерховий дитсадок, дві групи якого відвідують 37 малюків. Торік відремонтували автономну котельню. Плануємо зайнятися виготовленням технічної документації на підвідний газопровід, залучивши до цієї справи землекористувачів. Газ треба тягнути від райцентру, а це – понад 20 кілометрів. Якщо буде допомога державними коштами, то впораємось. За трьома багатодітними сім’ями, де ростуть п’ятеро й більше дітей, закріплюємо шефів – це фермери і церковна громада, які допомагають продуктами, одягом, матеріалами тощо. Ще на часі – забезпечити ветеранів і пенсіонерів скрапленим газом та паливом, оформити їм субсидії.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.