Микола КУЛЬЧИНСЬКИЙ: “Повинні перемогти державницькі інтереси”

Ірина РОГОЖИНСЬКА
“Зоря Полтавщини”

Микола Кульчинський, зокрема, зазначив, що про розвал коаліції сьогодні не йдеться. Хоча, на його думку, в українському політикумі відчувається протистояння, яке заважає життєдіяльності країни та вирішенню складних проблем, які нині перед нею стоять.
– Наші міністри в уряді Юлії Тимошенко працюють ефективно, вони не роблять гучних заяв, а займаються виключно практичними питаннями, – сказав народний депутат. – Саме на це спрямована політика Президента України Віктора Ющенка і "Нашої України". Ми не будемо займатися політиканством. Президент вирішує всі проблеми у демократичній площині, не застосовуючи ніяких авторитарних методів. Він відчуває відповідальність перед майбутнім України, перед українським суспільством і взяв собі за мету вивести його на шлях сталого демократичного розвитку.
Водночас Микола Кульчинський піддав критиці роботу уряду та деяких окремих політиків.
– Болючі питання сьогодення повинні об'єднувати весь український політикум, – сказав народний депутат. – Людям набридли будь-які звинувачення, вони вірять лише тому, хто робить практичну роботу. Тому Юлії Володимирівні Тимошенко замість того, щоб безкінечно когось звинувачувати, варто працювати над викликами часу: долати інфляцію, корупцію, відроджувати українську культуру, думати, як зробити конкурентними промисловість, сільське господарство. На мою думку, Прем'єр-міністр керується своїм політичним становищем, майбутніми президентськими виборами чи ще чимось, а повинні перемогти державницькі інтереси.
Також Микола Кульчинський торкнувся теми конституційної реформи. На його думку, парламентська республіка – це "смерть для Української держави", адже весь наш історичний досвід свідчить, що партійні інтереси завжди перевищують державні. Він зазначив, що сьогодні у Верховній Раді мало політиків, які б несли відповідальність перед своїм народом, тому в парламентській республіці це призведе лише до суцільних інтриг та  змін урядів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.