Чи буде в Опішні тризірковий готель?

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

– Поїздка виявилася дуже цікавою й корисною. Хочу подякувати керівництву області за надану змогу поїхати набратися досвіду двом селищним головам Полтавської області – з Гоголевого та Опішні. Відвідали Кам’янець-Подільський, Хотин, Тернопіль, Збараж, Почаївський монастир. У цих регіонах місцева влада приділяє значну увагу розвитку туризму. На рівні обласних, районних адміністрацій і міських рад працюють заступники, які відповідають за цей напрямок, – розповідає Олег Кужим. – Інвестиційна політика зовсім інша, багато залучається коштів інвесторів. На Хмельниччині, приміром, у Кам’янці-Подільському кожного року будуються щонайменше чотири тризіркових готелі. Населення в цьому місті – близько ста тисяч. У нас, наскільки знаю, плануються поки що два нових готелі на всю область. Разом із тим хочу відзначити, що Полтавщина набагато чистіша і впорядкованіша, ніж ті регіони.
– Що нового у туристичній галузі, спираючись на досвід інших міст, можна запровадити в Опішні?
– Розпочинати треба з соціальної інфраструктури: дороги, готельний бізнес, харчування, торгівля. Перший заступник голови облдержадміністрації Іван Близнюк, перебуваючи в Опішні, говорив саме про розвиток туристичних об’єктів. Є думка одне з приміщень селища забрати в комунальну власність, знайти інвестора і відкрити для початку тризірковий готель. Розвиток селища як визнаного осередку народної творчості, перетворення його на крупний туристичний центр – одне з головних наших завдань. Необхідно створити в Опішні готельно-туристичний комплекс, куди можна вкласти гроші, а не просто переночувати. З екскурсійним обслуговуванням, розвагами, рестораном. Але насамперед треба впорядкувати дороги. На це маємо звернути першочергову увагу, оскільки з 74 опішнянських доріг лише 5 – із твердим покриттям.
Ще один важливий крок у перетворенні Опішні на туристичну Мекку – подальший розвиток народних промислів, зокрема кераміки. Тут є відомий музей-заповідник гончарства, школа-колегіум мистецтв. Селищний голова вважає, що цього замало, треба зробити свій виробничий центр із виготовлення керамічної продукції. В перспективі тут планують створити відділ туризму при Опішнянській селищній раді, який впритул займеться втіленням у життя названих проектів. Буде розроблена спеціальна програма з розвитку Опішні як туристичного центру.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.