Високий старт “Астарти”

Ярослав ПРОЦЬ
Журналіст

Можна було б наводити ряд цифр, що промовисто засвідчують упевнений поступ “Астарти” на українському бурякоцукровому полі, її вихід на міжнародні ринки, співпрацю з багатьма найвідомішими та авторитетними фірмами, мільйони  коштів, вкладених у технічне переозброєння та модернізацію заводів і багатьох агроформувань Глобинського, Шишацького, Зіньківського та ряду інших районів області, систематичне опікування соціальною сферою сіл. Там, де господарюють астартівці, є перспектива. Так кажуть самі селяни.
Мені ж хочеться передати читачам “Зорі Полтавщини” ту врочисту, святкову атмосферу, що панувала того дня в Будинку культури Яреськівського цукрового заводу. Демонстрація документального фільму про досягнення “Астарти” за 15 років переконливо засвідчила, що аграрії не тільки Полтавщини мають в особі цього агропромхолдингу дуже надійного партнера, який дбає про сільське буття, не шкодує інвестицій у промисловість та сільське господарство, постійно піклується про їх високу віддачу.
Генеральний директор агропромхолдингу Віктор Іванчик – людина нової формації підприємців. Але він не втратив зв’язків з рідною землею, полтавчанами.
Віктор Петрович знайшов прості, щирі слова, щоб висловити свою повагу до творців вагомих урожаїв, працівників тваринницької галузі, що успішно розвивається, цукроварів, подякувавши їм за сумлінну й плідну працю. Оскільки зібрання проходило напередодні Міжнародного дня захисту дітей, Віктор Іванчик запропонував цукровикам створити благодійний Фонд “Сільській дитині – сучасну освіту!”, щоб кожен обдарований учень з сільської глибинки міг розвинути свої здібності і здобути вищу освіту.
Ювілярів на святі вітали заступник голови облдержадміністрації Володимир Андрієнко, генеральний директор асоціації “Полтавацукор”, Герой Соціалістичної Праці Євген Золотарьов, громадський діяч і публіцист, Герой Соціалістичної Праці Федір Моргун, голови Шишацької районної ради і райдержадміністрації Олександр Дзюба та Микола Островерхий, генеральний директор ТОВ “АПО “Цукровик Полтавщини” В’ячеслав Білаш. Учні Яреськівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів імені Федора Борідька подарували “Астарті” чудову картину за народними мотивами, намальовану юними художниками. Цей подарунок Віктор Іванчик отримував з особливим трепетом та хвилюванням.
Як годиться для такого свята, великій групі керівників, спеціалістів та виробничників було вручено грамоти та премії.
А завершив свято виступ народної артистки України Алли Кудлай та її сина Максима. Задушевні пісні розкрилено летіли над краєм, де Олександр Довженко колись створював свою геніальну “Землю”, додавали снаги “астартівцям”, яким усього 15 літ, відколи вони зібралися разом, щоб творити добробут для Полтавщини та України.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.