Найкращі і найщиріші вітання трудовому колективу “Зорі Полтавщини” і всім читачам газети з нагоди її 170-річчя!

Історія “Зорі…” дає можливість добре роздивитися, як газета розвивалася, змістом і формою віддзеркалюючи реалії і потреби часу на кожному етапі. І, до честі зорян, завжди роблячи це крізь призму української, національної і державницької ідеї. Кожен номер газети – своєрідна “часова капсула”, яка відображає події, актуальні питання сьогодення.
Ювілейна дата часопису дозволяє стверджувати, що творчий колектив редакції, вдумлива управлінська когорта забезпечили йому почесне місце у медійному просторі Полтавщини.
Одне з головних надбань газети – стійка демократична позиція, яка базується на захисті прав, свобод і соціальних інтересів пересічних жителів області. Громадянська відповідальність, глибока об’єктивність, самобутність, відданість, вірність правді – риси, які відзначають колектив “Зорі Полтавщини”. Саме тому цей обласний часопис завжди мав підтримку полтавської громади.
Поява газети на теренах області не випадкова. Починаючи з “Полтавских губернских ведомостей” і до сьогоднішнього дня українська журналістика, наші рідні полтавські майстри слова шукали і продовжують шукати свій власний шлях до читача. Те, що газета живе й розвивається – передусім заслуга всіх колишніх і теперішніх співробітників, редакторів газети, які щиро і віддано робили і роблять свою справу.
Кажуть, що журналістика – одна з найбільш романтичних професій. А мені здається – одна з-поміж найбільш відповідальних. Це професія тих, кому не до снаги спокій і нудьга, хто досліджує світ і розповідає про це іншим. Де ризик і боротьба, творчість і мужність завжди стоять поряд.
Полтавська журналістика проходить цікавий шлях розвитку з часів державної незалежності, впливаючи на події і спільно з народом переживаючи карколомні повороти долі. Правда і об’єктивність – зброя справжніх журналістів, і тільки тоді ми матимемо громадянське суспільство, коли журналістика навчиться бути вільною і відповідальною перед людьми.
У ваших руках головний ресурс – вільне слово. Але, як з’ясувалося, лише цього замало. Бо коли влада має таку ж свободу не реагувати, журналістика втрачає одну з головних своїх функцій – забезпечувати дієвий контроль громадськості над владою, взаємний зв’язок між ними. Вона перестає бути тим містком, який поєднує владні структури з реальною економікою, інтересами та потребами суспільства.
Дорогі зоряни, нехай сердечні побажання від депутатів обласної ради, усього депутатського корпусу Полтавщини обернуться для вас щедрою нивою нових шанувальників. Нехай здоровиться і легко пишеться на благо України і рідного полтавського краю ще багато-багато десятиліть.
Прийміть теплі слова подяки за ваш нелегкий труд, патріотизм і силу духу. Бажаю вам міцного здоров’я, щастя, успіхів у творчій роботі на благо нашої України, мирного неба, добробуту, витримки та надії.

З повагою –
Олександр УДОВІЧЕНКО,
голова обласної ради.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.