Полтавщина

Вправні руки полтавських школярів
Ганна Яловегіна
“Зоря Полтавщини”
У  Кіровограді відбувся четвертий етап 26-ї Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання, в якому взяли участь 90 учнів 9-х та 11-х класів.
Учасники змагалися в чотирьох турах, де треба було показати теоретичні знання, практичні навички, захистити домашню творчу роботу й виготовити конкурсні вироби. Кращі результати на олімпіаді показали представники Полтавської, Луганської, Рівненської, Херсонської областей і м.Києва, повідомляє сайт Міністерства освіти та науки України. Зокрема, дипломи першого ступеня серед одинадцятикласників  вибороли Сергій Кашуба, учень Сагайдацької загальноосвітньої школи Шишацького району, та Вікторія Берлименко, представниця Новосанжарського навчально-виховного комплексу.
Солісти Великого театру на полтавській сцені
Лідія ЧЕРПАКОВА
Журналіст
З  концертом у Полтаві побували солісти Великого театру Росії, лауреати міжнародних конкурсів Микола Решетняк, Лариса Білан, Антон Іванов. Зі сцени Полтавського академічного обласного музично-драматичного театру імені М.В.Гоголя у супроводі симфонічного оркестру звучали арії із опер Джузеппе Верді, Джакомо Пуччіні, П’єтро Маскані, Петра Чайковського, Йоганна Штрауса, Джоаккіно Россіні, Олександра Бородіна, Миколи Римського-Корсакова.
Лариса Білан зізналася, що раніше ці арії не виконувала. Їдучи в рідну Полтаву, де закінчила музичне училище імені М.В.Лисенка по класу бандури, дуже хвилювалася. Та вірила: рідна земля допоможе! Так і сталося. Вона також заспівала а-капела українську народну пісню “Ой співаночки мої”.
Микола Решетняк, також наш земляк, виконав арію Богдана із опери Данькевича “Богдан Хмельницький”.
Апогеєм свята стала пісня “Чорнії брови, карії очі”, яку по куплету співали наші гості.
“Свято читання в Країні ангелят” мандрує Україною
Василина ХУСТИНКА
У  Комсомольській ЗОШ љ6 відбулося “Свято читання в країні ангелят”, організоване в рамках І Всеукраїнського фестивалю мов “Екологія спілкування”. Тут же пройшли міжнародна конференція “Роль слова і книги у розвитку дитини” та низка культурно-освітніх заходів.
До юних читачів завітали журнали “Ангелятко” та “Ангеляткова наука”, їхні веселі персонажі подарували розважально-освітню програму. Свято відбулося за сприяння Комсомольської міської ради та ГО “Центр РОДІС”.
Свято читання вже стало доброю традицією, яку створила редакція пізнавальних журналів для дошкільнят “Ангелятко” та “Ангеляткова наука”. Два роки поспіль вересневе “Свято читання в Країні ангелят” відбувається у Львові та збирає близько 7 тисяч дітей. Минулої зими свято відбулося у дитячих будинках та дитсадках Вінниці, Херсона, Тернополя та Івано-Франківська. А навесні завітало на Полтавщину.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.