Нам – 170!

Історія видання – від часопису губернського правління “Полтавских губернских ведомостей” до всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини” – налічує 170 літ. В Україні є небагато друкованих засобів масової інформації з такою великою біографією.
Доля газети, як і доля людини, сповнена радощами й прикрощами, прорахунками й злетами. Ця аналогія не випадкова, цей зв’язок стає нерозривним ще й тому, що в центрі газетних публікацій є саме людина.
Будемо відвертими, наша газета не була пророком. І помилялася вона, й співала осанну вождям, які заслуговували зовсім іншого. Але, за великим рахунком, “Зоря Полтавщини” гідно виконувала свою місію, бо незрівнянно ближчими їй були не вожді, а її сучасники зі своїми повсякденними клопотами, проблемами, досягненнями. Це – наш найголовніший спадок. Ми просто зобов’язані перед попередниками й прийдешніми поколіннями зорян примножити, розвинути його. З цим і вирушаємо в дорогу.
Знаємо, вона буде нелегкою, бо й пройдені шляхи не були устелені килимами. Але з вашою допомогою, за вашої підтримки, шановні читачі, наш діалог триватиме постійно. Адже і в цьому полягає невмирущість Слова, з якого почалося буття.
(Публікації про становлення нашого видання читайте, будь ласка, на 3-й сторінці сьогоднішнього номера “Зорі Полтавщини”. А святковий номер газети, як, власне, і урочистості з нагоди    170-річчя “Зорі Полтавщини”, готуються на 30 травня ц.р. Чекаємо на вас!).
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.