Глибоке коріння – пишна крона

До неї долучилися керівники та журналістські колективи більшості друкованих та електронних ЗМІ обласного центру, студенти відділення журналістики філологічного факультету Полтавського педагогічного університету ім. В.Г.Короленка на чолі з ректором університету Володимиром Пащенком та деканом згаданого факультету Миколою Степаненком, учні Полтавської ЗОШ љ38 разом з директором цього навчального закладу Юрієм Говоруном.
Журналістську акцію підтримали голова обласної ради Олександр Удовіченко, Полтавський міський голова Андрій Матковський, секретар міської ради Олександр Козуб.
Місце для Алеї пам’яті журналістів – вулицю Ватутіна – вибрали не випадково. Як розповів голова обласної організації НСЖУ, головний редактор газети “Зоря Полтавщини”, заслужений журналіст України Григорій Гринь, раніше майже на розі вулиць Ватутіна і Зигіна розміщувалася редакція газети “Комсомолець Полтавщини”, неподалік мешкали відомі не лише в області, а й в Україні журналісти місцевих та центральних видань, яких, на жаль, немає поряд із нами, – Василь Усенко, Павло Пустовіт, Сергій Максименко, Павло Клименко, Тарас Нікітін, Іван Кузьменко, Павло Здоровило, Андрій Нанкевич, Леонід Думенко. У цьому журналістському мартиролозі також Леонід Кізь, Євген Архипов, Анатолій Васецький, Леонід Остапець, Іван Прищепа, Микола Федорищев, Федір Гірченко, Георгій Чечик, Ярослав Островерхий і ще багато імен співробітників ЗМІ. Заклавши на цьому місці алею, таким чином вшануємо людей, які всі свої трудові роки, а дехто і своє життя, віддали улюбленій справі.  У виступі на імпровізованому мітингу Григорій Гринь наголосив, що обов’язок нинішнього покоління журналістів – примножувати славні традиції попередників, а влада має ставитися до представників ЗМІ, як до партнерів, постійно, а не лише згадувати, вшановуючи їхню пам’ять.
Олександр Удовіченко та Андрій Матковський зауважили, що у нашому місті працювали і нині трудяться багато високопрофесійних журналістів, і закладення такої зеленої пам’ятки – дуже слушна ініціатива. Влада її підтримала і надалі підтримуватиме масові акції журналістів.
Того дня дружна журналістська громада висадила 24 липи. Присутні жартома побажали, щоб у нашому місті було більше дерев лип, а не “липи” на сторінках газет та в ефірі радіо і телебачення. Хоча всерйоз зауважили, що і вибір липи не випадковий, адже це дерево, як і каштан, є символом нашого міста.
Коли завершаться будівельно-опоряджувальні роботи нового кварталу, алею продовжать до перехрестя вулиць Ватутіна та Жовтневої. Там же буде встановлений пам’ятний знак на честь журналістів. “Такі ж заходи місцевих журналістів уже проведено в Диканьці та Нових Санжарах. Будемо працювати, щоб провести подібні акції у кожному районі, – зазначив Григорій Гринь. – Адже пам’ять – це те коріння, що живить дерево життя. Воно повинне бути глибоким”.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.