Спорт

В урочистому відкритті змагань взяли участь заступник голови обласної ради, президент обласної федерації вільної боротьби Петро Ворона, представники громадськості, спортивних організацій, ветерани спорту.
У цьому турнірі українські спортсмени завоювали 32 нагороди (5 – за перше місце), російські – 16 (8 – за перше місце), а молдовські – одну срібну медаль.
Внесок полтавців у загальнокомандну перемогу досить вагомий – 11 нагород (дві – за перше місце). Зокрема "золото" здобув вихованець ДЮСШ "Авангард" 12-річний Віктор Блащак. Він також отримав приз за кращу техніку боротьби. Ще одне перше місце виборов Тимур Кучеренко.
Серед дівчат полтавки Ніна Дорожко та Ангеліна Манзенко здобули "срібло".

Приймали гостинно, перемогли достойно
Людмила ДАЦЕНКО
"Зоря Полтавщини"

На базі Полтавської державної аграрної академії відбулися всеукраїнські змагання з гирьового спорту серед спортсменів сільськогосподарських вищих навчальних закладів. У них взяли участь 35 команд, загалом понад 200 спортсменів.
Команду ПДАА, до складу якої входили п'ять кандидатів у майстри спорту, зокрема В'ячеслав Задорожний, брати Максим і Віталій Білоуси, Олег Капшук та Віталій Якубович, готував до змагань головний тренер Олег Мороз.
Місця в турнірній таблиці розподілилися таким чином: серед вузів ІІІ–ІV рівнів акредитації зі 158 очками лідирувала команда Полтавської державної аграрної академії, на другому місці – атлети Таврійського державного аграрно-технічного університету (м. Мелітополь Запорізької обл.) зі 156 очками, третю сходинку зайняла команда Миколаївського державного університету, в активі якої – 131 очко.
Серед внз І–ІІ рівнів акредитації перше місце з результатом 160 очок вибороли спортсмени Бобринецького сільськогосподарського технікуму, на другій позиції – атлети Кіровоградського технікуму механізації сільського господарства – 143 очки, на третій – команда Старобільського технікуму Луганського національного аграрного університету (141 очко).

Кубок області не змінив прописки
Володимир ВИСОЦЬКИЙ
Журналіст

Обласна рада фізкультурно-спортивного товариства "Колос" провела у Кобеляках змагання на Кубок області з армрестлінгу.
У командному заліку, як і торік, перемогли спортсмени з Козельщинського району (тренер – Валерій Срібний), на другому місці – команда обласного центру (тренер – Валентин Одінцев), а третіми були спортсмени Глобинської ДЮСШ (тренери – Сергій Олійник та Геннадій Тарасенко).
Серед переможців-дівчат у індивідуальному заліку в найменшій ваговій категорії (45 кг) відзначилась юна спортсменка із Глобиного Світлана Харипанчук, а також її землячка Яна Шатура – у в/к 70 кг. У своїх вагових категоріях перемогли троє дівчат із Козельщини – Аліна Михно, Оксана Бессала та Світлана Присухіна.
Переможців і призерів нагороджено кубками, медалями, грамотами.

Підростає гідна зміна
Олександр ЯКОВЛЄВ
Журналіст

У  місті Українка Київської області у змаганнях на першість України з кіокушин карате серед юнаків та дівчат взяли участь 172 спортсмени з 14 областей.
Полтавщину представляли 30 каратистів. Вони здобули солідну кількість медалей – 5 золотих, 3 срібні та 8 бронзових. Зокрема медалі найвищої проби вибороли Ірина Продан, Інна Рєзнік, Ганна Денисенко, Валентин Курков та Олександр Авраменко. Варто відзначити високий рівень цих змагань і напруженість боротьби, адже, щоб виявити переможця, майже всі фінальні поєдинки проходили з додатковим часом.
Ще одним приємним моментом змагань стало відзначення полтавських тренерів Світлани та Анатолія Небесних. Світлана отримала Почесну грамоту від Міністерства України у справах сім`ї, молоді та спорту, Анатолію Небесному було присвоєно звання "Почесний працівник фізичної культури та спорту України".
Зараз команда Полтавської області готується до участі в чемпіонаті України серед дорослих, що проходитиме 15–16 березня в Києві. Ірина Небесна в складі збірної України виступить на чемпіонаті світу серед жінок із кіокушин карате, що відбудеться 3–4 квітня в Токіо (Японія).

У залік учнівської спартакіади
Володимир ВИСОЦЬКИЙ
Журналіст

У  ПолтавськІй спортивній дитячо-юнацькій школі олімпійського резерву відбулися фінальні змагання з волейболу в залік спартакіади серед школярів області.
Серед восьми команд перемогли юні волейболісти Полтавської СДЮШОР-2. Готував їх тренер Андрій Петренко. На другому місці – юні спортсмени з Миргорода, третіми були волейболісти з Глобинського району.
21–28 березня у Полтаві відбудеться фінал зимової першості України серед юнаків із волейболу.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.