З турботою про дітей і літніх людей

Подібний соціальний заклад є у сусідніх Деревках, але він розрахований на 25 чоловік, що не відповідає потребам району. Під будинок для літніх людей віддадуть одне із приміщень місцевої лікарні, яке нині не використовується. Олександр Коросташов пообіцяв виділити для ремонту лісоматеріали, цеглу і ще 40 тисяч гривень. Решту коштів допоможе вишукати голова облдержадміністрації Валерій Асадчев.
“Це дуже потрібна справа, враховуючи, що на селі нині чимало літніх людей, які лишаються без постійного догляду. Їм нікого покликати на допомогу, якщо раптом стане зле, і часто це стає причиною передчасних смертей. Тому ми проводимо курс на будівництво подібних соціальних закладів і підтримуємо такі починання на місцях”, – зазначив Валерій Асадчев.
Нині представники місцевої влади замовили проектно-кошторисну документацію, і щойно вона буде готова, розпочнуться будівельні роботи. Утримуватиме будинок для людей похилого віку, який орієнтовно буде розрахований на 50 чоловік, управління соцзахисту облдержадміністрації.
У райцентрі також ремонтують будівлю початкових класів Котелевської школи-гімназії імені Сидора Ковпака, де навчається до 300 учнів молодших класів. Наприкінці листопада минулого року школа отримала 500 тисяч гривень бюджетних коштів, і за ці гроші вже капітально відремонтовано дах та замінено вікна. Але для завершення робіт потрібно ще півтора мільйона гривень, щоб реконструювати фасад, капітально відремонтувати навчальні класи та інші приміщення. Потрібну суму освітяни сподіваються отримати за сприяння облдержадміністрації, район готовий співфінансувати ремонт школи.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.