Причина аварії – зношеність електромережі?

Для нас, газетярів, цей період особливо відповідальний, адже в ці години ми якраз завершуємо роботу над свіжим випуском газети і надсилаємо його у видавництво для друку. Неполадки енергетики ліквідовували півтори години. Отож технологічний процес затримався. Втім непокоїтися довелося не лише нам. У редакцію “Зорі Полтавщини” 8 і 9 січня надходили телефонні дзвінки від мешканців навколишніх будинків та працівників сусідніх із редакцією організацій з проханням з’ясувати причини раптового відключення енергопостачання. За коментарями ми звернулися до ВАТ “Полтаваобленерго”.
Як нам повідомили в прес-службі ВАТ “Полтаваобленерго”, на вказаній дільниці відбулося аварійне відключення енергоживлення. Сталося пошкодження підземної кабельної лінії, що тягнеться від Полтавського турбомеханічного заводу до відповідного розподільчого пункту. Аварійна бригада енергетиків, щоб у мінімальні строки ліквідувати НП, підключила дільницю до резервної лінії енергоживлення. Попередніми причинами аварії енергетики називають погодні умови, тобто відносно низькі температури, коротке замикання або зношеність електромереж, більшість з яких уже давно відпрацювала свій гарантійний термін. Загалом в області 60% енергообладнання вважається зношеним. Тож нині головним завданням, що ставлять перед собою енергетики, є будівництво нових ліній електромереж.
Згодом з'ясувалося, що раптово знеструмленими будівлі по вулиці Пушкіна стали через корозію електричної їзоляції, тобто через зношеність електромережі.
Певна річ, суб’єктивні причини вагомі. Тільки чому ж зими приходять до нас впродовж багатьох років зненацька?
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.