Конструктивна робота – ефективні рішення

Формуючи порядок денний, депутати зняли з розгляду Програму приватизації майна спільної власності територіальних громад області та Програму з реалізації державної гендерної і сімейної політики, вважаючи, що вони потребують доопрацювання.
Проект рішення про внесення змін до показників обласного бюджету на 2007 рік представив начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Володимир Шапошніченко. Зокрема, збільшується обсяг субвенції в сумі 100 тисяч гривень із Держбюджету місцевим бюджетам на виплату соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, батькам-вихователям і прийомним батькам у дитбудинках сімейного типу і прийомних сім’ях. Під час обговорення в комісіях пропонувалося зменшити суму на будівництво спорткомплексу в м.Полтаві з 1,5 до 1 мільйона гривень. Найбільше дискутували в залі саме з цього питання. Депутат Олександр Залужний (БЮТ) заявив, що краще виділити гроші на ремонт вже існуючих спортивних споруд. Інший аргумент – обласна рада віддає пріоритет розвитку медицини, потрібні кошти зокрема на добудову тубдиспансеру. Голова постійної комісії обласної ради Анатолій Шкарбан (БЮТ) зазначив – думки його колег по фракції розділилися, і депутати голосуватимуть за це питання, визначившись самостійно. Лідер фракції "Народний Союз "Наша Україна" Іван Близнюк підтвердив готовність своєї фракції проголосувати за виділення 1 мільйона гривень на спортивну споруду. Підтримати будівництво спорткомплексу запропонували керівники фракцій: СПУ – Віктор Іноземцев, КПУ – Олександр Масенко, депутати Валерій Пархоменко (ПР), Юрій Кобченко (ПР), заступник голови облради Петро Ворона (НУ). Міський голова Полтави Андрій Матковський наголосив, що місту необхідний новий басейн, повідомив про готовність міста до співфінансування цього проекту.
В обговоренні питання про внесення змін до показників обласного бюджету на 2007 рік виступили також депутати Юрій Шляховий (БЮТ), Олександр Масенко (КПУ), голова облдержадміністрації Валерій Асадчев.
Підбив підсумки обговорення питання Олександр Удовіченко. Проект рішення був прийнятий із поправками й пропозиціями.
Депутати одностайно підтримали ряд обласних програм: Програму підвищення якості управлінських рішень із питань комплексного економічного й соціального розвитку міст і районів області; Програму сприяння соціально-виховній роботі із засудженими в установах кримінально-виконавчої служби Полтавської області; Програму профорієнтації учнівської молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій; Програму антитерористичних заходів; Програму розвитку мисливського господарства; зміни до Програми розвитку дорожнього руху та його безпеки.
Деякі питання стосувалися розвитку галузі культури. Їх представив начальник управління культури облдержадміністрації Володимир Годзенко. Депутати затвердили програми підтримки обласних бібліотек і поліпшення кінообслуговування населення області. Внесені також зміни до обласної Програми розвитку культури.
Сесія обласної ради внесла зміни до адміністративно-територіального поділу області, затвердила план роботи обласної ради на 2008 рік, прийняла Звернення до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України щодо продовження мораторію на купівлю-продаж землі, а також статусу гуртожитків і передачі їх у власність територіальних громад.
У питанні "Різне" виступили депутати Дмитро Хрістов (БЮТ), Анатолій Шкарбан (БЮТ), Олег Пустовгар (НУ), Микола Карнаух (СПУ), Віктор Іноземцев (СПУ).
Перед початком сесії біля будинку обласної ради зібралося більше сотні пікетувальників – переважно пенсіонерів, учасників Великої Вітчизняної війни та бойових дій. Їхні вимоги, що стосувалися виплати грошових допомог ветеранам війни, озвучив у сесійній залі депутат Валерій Корчуков (СПУ) і передав прохання до керівництва області з’ясувати це питання. З пікетувальниками зустрілися голова облдержадміністрації Валерій Асадчев, начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко, начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Олексій Зайченко. Вони зазначали, що розв’язання  проблеми належить до повноважень вищих органів влади і можливе тільки при узгодженні законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про державний бюджет України".
У питанні "Різне" депутат Надія Мякушко (СПУ), заступник голови облдержадміністрації, проінформувала сесію про те, що  нинішнього року в нашій області грошову допомогу до Дня Перемоги отримали понад 122 тисячі інвалідів і учасників війни. Їм виплачено 14 мільйонів 800 тисяч із 15 мільйонів гривень, які були профінансовані Полтавській області. Претензії пенсіонерів пов’язані з судовими рішеннями 2004 року, коли Держбюджет не враховував розміру цих виплат.
Коментуючи журналістам підсумки сесії, Олександр Удовіченко, зокрема, сказав: "Було кілька суперечливих питань, які ми зняли з розгляду, тому що їх потрібно доопрацювати. Такий підхід – не виносити неузгоджені питання до сесійної зали – себе виправдовує. Ми ефективно працювали в залі, а до того у комісіях було багато дискусій, спірних моментів, які намагалися узгодити. Думаю, це правильний шлях".
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.