Інтеграція науки та освіти

Угода передбачає організацію і спільні виконання наукових досліджень і робіт на замовлення підприємств, участь вчених НАН України у читанні лекційних курсів і окремих проблемних лекцій та координації наукової роботи аспірантів, докторантів ПНТУ. Спільна діяльність сторін буде спрямована також на проведення конференцій та семінарів з актуальних напрямів, підготовку наукових публікацій, розробку науково-методичного забезпечення навчального процесу, підготовку й видання методичних праць.
Співробітникам, аспірантам і студентам ПНТУ будуть надані можливості користуватися науковими бібліотеками та унікальним дослідницьким обладнанням НАН України. Передбачається також створення спільно з інститутами Національної академії наук України науково-дослідних лабораторій, які займатимуться дослідженнями сучасних науково-технічних проблем. В установах НАН України буде організовано стажування викладачів та аспірантів Полтавського національного технічного університету ім. Ю.Кондратюка, а студенти матимуть змогу пройти виробничу практику на базі академічних установ.
На урочистому засіданні вченої ради ПНТУ відбувся обмін підписаними примірниками угоди між віце-президентом Національної академії наук України, академіком Антоном Наумовцем та ректором Полтавського національного технічного університету ім. Ю.Кондратюка Володимиром Онищенком. Науковці НАН України і викладачі ПНТУ, які виступили на засіданні, назвали можливі напрями дійового і плідного співробітництва, що наповнюватимуться конкретним змістом у співпраці ПНТУ з академічними інститутами різного профілю. Обласна рада обіцяє всіляке сприяння цій співпраці.
У засіданні вченої ради взяв участь голова постійної комісії обласної ради з питань бюджету, підприємництва та управління майном Володимир Гришко.
НАН України передала науково-технічній бібліотеці ПНТУ нові монографії з різних галузей науки, написані вченими академії, а її віце-президенту ректор вручив пам’ятний сувенір, виготовлений студентами архітектурного факультету університету.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.