У Новий рік – по новому мосту

Разом із парками, спортивними майданчиками, пляжами і облаштованими у лісосмугах зонами відпочинку вони є невід'ємним атрибутом місцевого ландшафту. Селищний голова Нових Санжар Андрій Река дбає, аби його землякам жилося якомога комфортніше. Ще донедавна багатьом із них доводилося витрачати зайвий час, роблячи чималий крюк в обхід напівзруйнованого старого мосту. Нині ж на його місці – новісінький шляхопровід, пофарбований у національні жовто-сині кольори. Поруч сяє різнокольоровими вогнями красуня-ялинка.

– Цього року в Нових Санжарах – дві святкові ялинки, – пояснює Андрій Олександрович, – одна – традиційно у центрі селища, другу ми поставили для працівників усіх наших оздоровчих закладів, які своєю невтомною працею зробили чималий внесок у розвиток селища.

Йдучи з селищним головою по реконструйованому мосту, милуємося навколишніми краєвидами. Нас наздоганяють дві жіночки – Стелла Дубовенко і Наталія Миронюк.

– Ось подивіться, – жаліється Стелла Петрівна, – хтось уже намагався пошкодити сіткову огорожу.

Показує невеличку вм'ятину збоку на шляхопроводі.

– Це "тисячний", – пояснює Андрій Река. – Взагалі у Но-вих Санжарах люди гарні, шкоди не роблять. Але на тисячу завжди знайдеться один, у кого руки сверблять. Йому я і дав таке прізвисько. Громада завжди бореться з "тисячними".

– А ще було б добре, аби й мотоциклетами не гасали по мосту, – не вгамовуються жіночки.

– Усе це ми передбачили, – заспокоює селищний голова. – З обох боків, перш ніж увійти на міст, треба обминути турнікет. Тобто з ходу, на швидкості, його не переїдеш. Але якщо лихачі все-таки знайдуться, то покладемо ще й "лежачого поліцейського".

– Спасибі, що постійно турбуєтеся про наше селище, – дякує Наталія Миронюк. – Міст – то справжній дарунок до Нового року. Тепер не доведеться ходити в обхід.

Розповідає, що до Нових Санжар переїхали з чоловіком із Дніпропетровська два роки тому, і вони дуже задоволені цими місцями.

– Тут гарна природа, чисті повітря і вода, привітні люди, – додає Стелла Дубовенко. – Тому, вважаю, жити у Нових Санжарах – велике щастя і справжня честь.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.