Задля народження нового життя

Тут народжують жінки із захворюваннями серцево-судинної, ендокринної, нервової систем із усіх районів та міст області. Це категорія вагітних, яким потрібен особливий нагляд висококваліфікованих лікарів, у тому числі й вузькопрофільних спеціалістів – уролога, лора, терапевта, кардіолога, ендокринолога.

– Наше відділення розраховане на 25 ліжок, частина з яких – для сумісного післяпологового перебування матері й дитини, інші – для вагітних жінок, – розказує завідуючий відділенням екстрагенітальної патології вагітних обласної клінічної лікарні імені М.В. Скліфосовського Володимир Грицай. – Враховуючи те, що тут народжують жінки з патологіями, тобто пологи ускладнені, воно оснащене за останнім словом медичної техніки. Маємо більше апаратури, ніж у звичайних пологових будинках, зокрема й дихальну апаратуру для немовлят, що дозволяє виходжувати дітей, які народилися передчасно.

У відділенні екстрагенітальної патології вагітних – три пологових зали, два з яких – індивідуальні, де жінка може народжувати разом із чоловіком, прекрасна операційна. Приміщення, в тому числі й палати, що розраховані на 1–2 ліжка, оснащені системами кондиціонування та вентиляції. Повітря не лише додатково обігрівається, а й стерилізується за допомогою бактеріальних фільтрів, що дозволяє не проводити кварцювання приміщень і не використовувати дезінфікуючі розчини. Працює у відділенні лише висококваліфікований досвідчений медичний персонал: лікарі I–II категорій, в тому числі й неонатологи, медсестри по догляду за новонародженими, акушерки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.