Телефонна пошесть

Інспектор ЦЗГ УМВС України в Полтавській області Яна Холодна говорить, що "мобілки" найчастіше виривають із рук, відбирають силою або ж випрошують начебто, щоб подзвонити, і не повертають. Потерпілі власники телефонів звертаються до органів міліції із заявами кожного дня.
Хто ж саме зазіхає на чужі телефони? Дуже часто серед зловмисників – неповнолітні, які кривдять своїх же однолітків, відбираючи чуже. Як повідомила Яна Холодна, подібних випадків – безліч. Ось цей стався у селі Шилівці Зіньківського району. 22-річна Ярослава прийшла на танці зі своєю
14-річною подругою Ніною, яка запримітила телефон "Самсунг" в односельчанки. Він так сподобався обом, що дівчата не змогли втриматися й забрали його. Коли ж через кілька днів до Ярослави навідалися міліціонери, то дівчині нічого іншого не залишалося, як повернути "Самсунг" власниці. Проти зловмисниці порушено кримінальну справу за фактом крадіжки (ст. 185 Кримінального кодексу України).
До подібного "промислу" долучаються не тільки учні, а й студенти. Цей випадок зареєстрували правоохоронці в Полтаві. У гуртожитку одного з СПТУ 15-річний П. попросив у свого товариша мобільний, аби зателефонувати, а потім… пропав на кілька днів. Потерпілому довелося звернутися за допомогою до міліції. Представники Київського райвідділу міліції знайшли П. і порушили проти нього кримінальну справу за статтею 190 ч.1 Кримінального кодексу України за шахрайські дії. Мобільний телефон повернули власнику.
І ще одна типова сучасна історія. 23-річний мешканець села Тахтаулового Полтавського району приїхав до Полтави, аби розважитися. Прогулювався у парку "Перемога", аж раптом до нього підійшли двоє невідомих і, погрожуючи, почали вимагати мобільні телефони, яких у молодого чоловіка виявилося два – "Соні Еріксон К700" та "Нокіа 6131". Відібравши "мобілки", зловмисники зникли у невідомому напрямку. Розгублений і схвильований молодий чоловік звернувся в Октябрський    райвідділ міліції Полтави. Кривдників шукати довго не довелося. Як з'ясувалося, ці двоє – неповнолітні мешканці Полтави, 1990 та 1992 року народження. Телефони повернуто власнику, а проти малолітніх спритників порушено кримінальну справу за ст. 186 ч.1 Кримінального кодексу України (грабіж).
Подібних прикладів чимало. Саме тому правоохоронці звертаються до власників мобільних телефонів із застереженням – будьте уважними, не потрапляйте на гачок шахрая, якому "ну, дуже необхідно подзвонити…" А ще, купуючи мобільний, треба обов'язково звернути увагу на його код і запам'ятати цифри. Оперативно звернувшись до правоохоронців і повідомивши код телефону, який зник, ви значно полегшите їх пошукову роботу.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.