Конструктивні рішення потребують конструктивного діалогу

Шановні мешканці!
Розуміючи мотиви, які спонукають вас боротися за згортання запланованого будівництва багатоповерхівки за адресою: вул. Жовтнева, 60-а, що нібито не лише позбавить вас звичного комфорту, а й може загрожувати безпеці вашого будинку, добре знаючи суть проблеми, вважаю своїм обов'язком викласти на сторінках "Зорі Полтавщини" позицію міської влади щодо цього питання.
По-перше. Полтава інтенсивно забудовується, невпинно збільшуючи обсяги насамперед житлового будівництва, і це – об'єктивний процес, що засвідчує існуючі потреби полтавців і є передумовою успішного соціально-економічного розвитку міста. Наразі у Полтаві під реконструкцію і, відповідно, ущільнення забудови потрапила низка кварталів старої забудови, про що, безумовно, вам відомо із засобів масової інформації. До того ж дане будівництво заплановане на місці споруди, яка знаходиться у власності забудовника. До речі, в подібній ситуації багато років тому вирішувалася й доля вашого будинку, і тільки завдяки принциповій позиції влади ви отримали в ньому квартири.
По-друге. Дозволи на спорудження тих чи інших об'єктів (як-от і будинку на вашому подвір'ї) надаються владою винятково в рамках безумовного дотримання вимог чинного законодавства та Генерального плану Полтави. У даному випадку дотримано всіх юридичних, технічних і санітарних норм. Міськвиконком зобов'язав забудовника провести громадські слухання. По тому проектна документація обов'язково пройде комплексну державну експертизу, і тільки після її позитивних висновків буде прийматись відповідне рішення. Забудовник також взяв на себе зобов'язання підписати з мешканцями соціальну угоду, за якою він виконає благоустрій прилеглої до вашого будинку території, відремонтує дворові проїзди, тротуари, облаштує дитячий майданчик.
По-третє. Побоювання щодо можливого негативного впливу спорудження багатоповерхівки на стан вашого будинку, звісно, можуть мати підстави за умови порушення будівельниками відповідних стандартів чи звичайної халатності. Запевняючи вас, зі свого боку гарантую вам постійний контроль за процесом спорудження.
Насамкінець я звертаюся до вас із особистим проханням виявити розуміння необхідності і законності будівництва багатоповерхівки. Вона зводиться для того, щоб там могли мешкати такі самі полтавці, як і ви.
З повагою міський голова
Андрій Матковський.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.