У центрі уваги – земельні відносини

У Решетилівському, Шишацькому, Полтавському, Великобагачанському, Хорольському районах структура угідь та сільськогосподарська освоєність земель – найкращі в області, наголосив начальник головного управління земельних ресурсів у Полтавській області Григорій Шарий. Інвентаризація земель за межами населених пунктів найкраще проводиться в Решетилівському районі.
– Інвентаризація землі проводиться для того, щоб кожен зрозумів, де знаходиться його ділянка, в яких межах, щоб міг відбуватися рух землі у відповідних координатах, – відзначив Валерій Асадчев. – Сьогодні в області повільно проводиться інвентаризація лісового фонду, але ми знайшли шляхи, аби пришвидшити цю роботу.
Щодо орендної плати за землю, то в середньому по області її розмір коливається від 1,5 до 2 відсотків від вартості орендованих земель.
Капіталізується аграрний сектор – збільшуються прибутки сільськогосподарських підприємств, збільшується сплата в бюджети, повинна збільшуватися й плата за оренду земельної частки (паю), вважає голова облдержадміністрації. А тому місцева влада повинна балансувати ситуацію: якщо є можливість плавно підвищувати виплати громадянам – це треба робити.
Майже 400 порушень вимог земельного законодавства упродовж цього року виявили держземінспектори під час здійснення державного контролю за використанням та охороною земель, повідомив начальник управління з контролю за використанням та охороною земель у Полтавській області Олександр Авраменко. З них 103 – у Решетилівському районі на площі 709 га; 82 – у Полтавському районі на площі 1315 га; 112 – у Великобагачанському районі на площі 1639 га; 88 – у Хорольському районі на площі 2159 га.
З розглянутих на колегії питань прийняті відповідні розпорядження.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.