Здавалося б, рідні люди…

Так, нещодавно в одній із міських лікарень через 15 хвилин після госпіталізації померла 77-річна жінка. Смерть настала внаслідок відкритої черепно-мозкової травми, струсу мозку та численних забоїв тіла. Вона так і не вийшла з травматичної коми. Як повідомили нам у прес-службі Кременчуцького міського управління міліції, у скоєному злочині підозрюється 36-річний син потерпілої. Повернувшись пізно ввечері додому на добрячому підпитку, він затіяв сварку з дружиною та матір’ю. Дружині вдалося втекти, тож під "гарячу" руку потрапила мати, яку син почав немилосердно бити табуретом. Навіть після приїзду "швидкої" його агресія не вгамувалася, від чого ледь не постраждала медсестра. Підозрюваного у вбивстві затримано. Проти нього порушено кримінальну справу.

В іншому випадку в реанімаційному відділенні померла 41-річна жінка, котра отримала тяжкі тілесні ушкодження від співмешканця, який раніше був судимим. Ця так звана сім’я негативно характеризувалася сусідами та дільничним інспектором міліції через постійні сварки та аморальний спосіб життя. Після чергового вживання алкоголю виникла сварка, геть п’яний чоловік завдав своїй теж захмелілій подрузі численні колото-різані рани…

Від крововиливу в мозок та закритої черепно-мозкової травми вдома помер 45-річний кременчужанин, який постійно зловживав спиртним, залучаючи до цього й свого знайомого. Такої "дружби" не сприймав 23-річний син останнього. Напередодні йому вдалося спокійно забрати нетверезого батька додому, але наступного на захист співпляшника встав господар оселі, де й відбувалися застілля. Правоохоронці встановили, що розгніваний син накинувся на організатора п’яних посиденьок й завдав тому декілька ударів. Після цього потерпілий ліг спати, але до ранку не дожив. За даним фактом порушено кримінальну справу, ведуться слідчі дії.

Не встигла "швидка допомога" й до 40-річного громадянина, який помер від втрати крові внаслідок колото-різаної рани. Хто саме наніс удар – зараз встановлюють правоохоронці. Як стверджує співмешканка, на жаль, уже покійного чоловіка, удари ножем він завдав собі сам, бо ревнував свою подругу, та й випив алкоголю чимало. Ведеться перевірка цих свідчень.

Два наступних епізоди вражають не лише жорстокістю, а й цинізмом, з якими молоді люди розправлялися зі своїми жертвами. Перший випадок стався у нагірній частині Кременчука на дитячому майданчику. Вранці там знайшли мертвим 45-річного чоловіка. Із одягу на ньому залишилася тільки майка, а всі інші речі були розкидані поблизу. Як з’ясували правоохоронці, пізньої пори чоловік повертався з ігрового клубу. Дорогою до нього долучилися два молодики, які також були в клубі. Спочатку просто розмовляли, потім супутникам захотілося в боротьбі на руках визначити, хто з них сильніший. Звернули до дитячого майданчика ближнього двору. Хто переміг – невідомо, бо відразу виникла сварка, яка переросла в бійку. Звісно, вдвох одного бити легше. Тож старший за віком чоловік опинився в нокауті. Захлинаючись кров’ю, він упав на землю. Його похапцем обшукали. Вилучивши з кишень 50 копійок, злочинці стягнули з жертви білизну й закинули її геть. Після цього спокійнісінько пішли гуляти містом далі. Наступного ранку обоє були затримані, за фактом порушено кримінальну справу. Виявляється, все, що відбувалося, бачив якийсь чоловік із вікна власної квартири, але так злякався, що навіть не зателефонував до міліції. Як стверджують експерти, постраждалого можна було б врятувати, якби йому було надано своєчасну допомогу.

Другий випадок стався в мальовничому місці Білецьківських плавнів на території Кременчуцького району. Чоловік 66-ти років зранку пішов на риболовлю. Тільки-но прилаштувався на облюбованому місці, як з’явилися двоє парубків, котрим вкрай захотілося витурити літнього чоловіка з цієї території. Той не поступався. Пояснивши, що нікуди не піде, продовжував вудити. Все це дуже не сподобалося молодикам, які заходилися бити чоловіка, котрий годився їм у дідусі. Його вже бездиханне тіло вони вкинули у воду. Познімавши з вудок гачки, втекли з місця злочину.

Отримавши від родичів громадянина повідомлення про його зникнення, міліція через три дні знайшла тіло вбитого. Судмедексперти причиною смерті назвали механічну асфіксію, тобто задушення, а також численні тілесні ушкодження. У скоєнні злочину підозрюються 23-річний мешканець одного з сіл Кременчуцького району та 18-річний мешканець села Білецьківки. Обох підозрюваних затримала міліція, вилучивши речові докази. За фактом вбивства порушено кримінальну справу.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.