Другорядних питань не буває

Депутати також розглянули та підтримали звернення до комісії директора обласного комунального інформаційного агентства "Новини Полтавщини" Надії Дружиніної стосовно виділення для агентства іншого приміщення, яке б відповідало потребам цього ЗМІ.
* * *
Під головуванням Анатолія Шкарбана та за участю заступника голови обласної ради Петра Ворони відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань екології та раціонального природокористування, на якому розглянуто питання про забруднення річки Хорол і його негативний вплив на умови проживання жителів села Гаркушенці Миргородського району.

Голова постійної комісії Анатолій Шкарбан акцентував увагу на недостатньому рівні виконання делегованих повноважень головним управлінням житлово-комунального господарства облдержадміністрації, а депутати Дмитро Хрістов, Валерій Салімон – на неприпустимості пасивної спостережницької позиції у вирішенні природоохоронних проблем з боку місцевих органів влади. На думку заступника голови обласної ради Петра Ворони, вирішенню проблем підприємств водно-каналізаційного господарства повинно сприяти прискорення їхньої передачі зі спільної власності територіальних громад області у комунальну власність місцевих громад.

Відтак першочерговим завданням комісія визначила виготовлення проектної документації на реконструкцію каналізаційних очисних споруд м. Миргорода та на розчистку близько 5 км річки Хорол.

 

У порядку контролю депутати заслухали інформацію про освоєння коштів природоохоронного фонду області по напрямках фінансування за перше півріччя 2007 року. З огляду на те, що за звітний період фактично було профінансовано лише 18% від річних обсягів запланованих робіт, комісія рекомендувала активізувати використання фінансових ресурсів, посилити щодо цього особисту відповідальність розпорядників коштів та замовників робіт.

* * *

У ході спільного засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, підприємництва та управління майном і ради з питань ефективного використання енергетичних ресурсів, яку створено відповідно до розпорядження голови обласної ради, розглянуто стан використання субвенцій з державного бюджету на заходи з енергозбереження в 2007 році. У засіданні, яке вів голова постійної комісії Володимир Гришко, взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, перший заступник голови облдержадміністрації, депутат обласної ради Іван Близнюк, начальники обласних управлінь і служб. Обставини складаються так, що з понад 26 мільйонів гривень державної субвенції на впровадження енергозберігаючих технологій, реконструкцію котелень тощо на сьогодні використано менше одного мільйона. Причиною цього є недосконалість тендерного законодавства, яке визначає механізм використання бюджетних коштів. Незважаючи на те, що робота з проведення тендерів триває, існує загроза вчасного освоєння цієї субвенції та виконання запланованих в області заходів із енергозбереження.

За пропозиціями голів постійних комісій Володимира Гришка та Анатолія Шкарбана, ухвалено рішення: по-перше, звернути увагу облдержадміністрації на недостатні темпи освоєння даної субвенції з держбюджету; по-друге, підготувати відповідне звернення обласної ради до Президента та Уряду України. З огляду на те, що облрада ініціює здійснення енергоаудитів об’єктів, що фінансуються з субвенції з державного бюджету, учасники засідання визнали за доцільне проведення навчальних семінарів та науково-практичної конференції з питань енергозбереження.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.