Полтавщина піднімає прапор вітчизняного мотоболу

На шпальтах газети ми друкували результати перших днів його матчів. Ось результати усіх зустрічей чемпіонату:

Росія – Литва – 7:2, Білорусь – Німеччина – 3:2, Україна – Нідерланди – 8:2, Німеччина – Росія – 1:6, Україна – Литва – 6:0, Нідерланди – Білорусь – 0:13, Нідерланди – Литва – 2:7, Росія – Білорусь – 4:0, Україна – Німеччина – 3:6, Нідерланди – Росія – 2:15, Німеччина – Литва – 3:2, Білорусь – Україна – 6:1, Литва – Білорусь – 2:6, Німеччина – Нідерланди – 4:2, Україна – Росія – 2:10.

У вирішальних фінальних поєдинках за бронзові медалі змагалися збірні України та Німеччини. Наші хлопці відразу пішли в атаку і заволоділи ігровою ініціативою. Зрештою їхні зусилля завершилися взяттям воріт – 1:0. Та вже через кілька секунд німці встановлюють рівновагу і невдовзі виходять вперед. Українці продовжують атакувати, але в основному все завершується на підступах до воріт. Збірна Німеччини переважно діє на контратаках, чергова з яких знову досягає успіху – 1:3. Тренери України у двох останніх пропущених голах побачили, мабуть, вину воротаря Євгена Потоцького, тож його було замінено. Але, на жаль, від поразки це збірну України уже не врятувало. Хоч голкіпер Ігор Деменський, який вийшов на заміну, кілька разів, як-то кажуть, "витягував" майже безнадійні м'ячі. У другому таймі Україна, пропустивши ще один гол, звела рахунок до мінімуму – 3:4. Але зрівняти його наші хлопці все ж не зуміли. У кінці гри на табло сяяли цифри 4:7. І "бронзу" здобула збірна Німеччини.

У матчі за золоті нагороди чемпіонату грали команди Білорусі та Росії. Тривалий час рахунок так і не було відкрито. На полі домінували білоруси, наполегливо шукаючи підходи до воріт росіян. Під час однієї із контратак збірна Росії нарешті забиває довгоочікуваний вболівальниками м'яч. І відразу білоруси дружно покидають майданчик, відмовляючись продовжувати гру. Вони вимагають на поле представника європейського мотоспорту з Нідерландів Тобіаса Меєрса і заміни головного судді матчу, звинувачуючи його у допущеній помилці суддівства, яка, на їхню думку, й призвела до голу. Після короткочасної словесної перепалки білоруси все ж погоджуються продовжити гру, але заявляють: якщо забитий м'яч вплине на кінцевий результат, то вони надалі обов'язково його оскаржуватимуть. Однак такого приводу у збірної Білорусі не було. Росіяни перемогли з рахунком 6:1. До речі, кілька разів м'яч у сітку воріт суперника влучно відправляв капітан збірної Росії, вихованець полтавської школи мотоболу Володимир Сосницький.

Після фінального свистка відбулося нагородження переможця та призерів чемпіонату Європи. Втім, почесні кубки та медалі за участь у престижних змаганнях отримали усі. Нагороди учасникам турніру вручали: представник європейської Федерації мотоспорту з Нідерландів Тобіас Меєрс, голова обласної державної адміністрації Валерій Асадчев, віце-президент Федерації мотоспорту України Олександр Постелюк, голова організаційного комітету чемпіонату Європи, перший заступник голови облдержадміністрації Іван Близнюк, голова Хорольської райдержадміністрації Тетяна Качаненко та голова Хорольської райради Віталій Хижняков.

Кращим голкіпером було визнано Ігоря Деменського (Україна), кращим бомбардиром – Володимира Сосницького (Росія), кращим гравцем – Антона Власовця (Білорусь), кращим захисником – Андріана Місіка (Німеччина). Призи отримали наймолодший учасник чемпіонату Євген Бабанов та найстарший – Валерій Мороховець (обидва зі збірної України).

За вагомий внесок в організацію і проведення ХХІІ чемпіонату Європи пам'ятними медалями також нагороджено голову облдержадміністрації Валерія Асадчева, голову обласної ради Олександра Удовіченка, голову організаційного комітету, першого заступника голови облдержадміністрації Івана Близнюка, ряд інших посадових осіб.

– До цього чемпіонату я був прихильником тільки футболу, – зізнався в інтерв'ю представникам ЗМІ Валерій Асадчев, – а нині полюбив і мотобол. Це динамічна, красива гра. Ми побачили справжню гармонію людини і машини. Вважаю, що чемпіонат Європи у Вишняках покладе початок відродженню мотоболу на Полтавщині, яка має сильні і давні традиції з цього виду спорту. Окрім того, докладемо зусиль, аби відродити чемпіонат України. Ми готові вести діалог з іншими областями держави, де раніше пропагувався мотобол. Полтавщина піднімає прапор мотоболу. І нестиме його високо.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.