Ярмарок дивує, сміється, торгує…

Разом із головою облдержадміністрації Валерієм Асадчевим, головою обласної ради Олександром Удовіченком він оглянув виставкові площі.
Яскравий український колорит ярмарку в поєднанні з торгівлею і діловою програмою щороку, ніби магнітом, притягує в ці серпневі дні у Великі Сорочинці сотні тисяч людей. Цьогоріч же, за активністю ярмаркувальників, захід перевершив минулий. Таку думку висловив голова облдержадміністрації Валерій Асадчев. Він наголосив, що однією з добрих традицій Сорочинського ярмарку останніх років є відвідування його Президентом України Віктором Ющенком. Цьогоріч приїзд  Глави Держави у Великі Сорочинці очікується 18 серпня.
Нині ярмарок приймає численних гостей із України і зарубіжжя. Серед них – представники близько 25 дипломатичних місій, акредитованих в Україні, які приїхали на власні очі побачити прославлений Гоголем ярмарок. А тут – і сам Микола Васильович вітає гостей, дзвінко розливається над торжищем мелодійна українська пісня, плетені тини увішані глечиками, брилями, вишиванками; тут хати – під стріхами, а прилавки – під очеретом. Народу – тьма, і всі щось купують, роздивляються, кудись спішать…
Та ярмарок цінний не лише фольклором і розвагами, не менш важливою є його економічна складова, підкреслив голова обласної ради Олександр Удовіченко. І над цим область повинна працювати повсякчас.
Тож, покуштувавши страв справжньої узбецької кухні, передусім, звісно, плову, і поцікавившись, як виробляється уславлене грузинське вино, українці чекають від гостювання представників інших країн плідного співробітництва на всіх рівнях.
– Ми приїхали у Великі Сорочинці, щоб показати нашу культуру, традиції, промисловість. Це прекрасне місце для налагодження стосунків, – поділився враженнями Ілхом Хайдаров, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Узбекистан в Україні.
Україну ж у Великих Сорочинцях представляють 230 народних майстрів, понад 440 приватних підприємців, понад 260 підприємств.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.