Рішучий і чесний, справжній патріот

Виконуючи бойове завдання, в зоні АТО загинув наш земляк, уродженець Кременчука Ігор Шаповал. Поховали його на міському цвинтарі Світловодська Кіровоградської області, де він жив багато років, захищав правопорядок і звідки пішов на фронт неоголошеної війни. В останню путь Героя проводжали кременчужани й світловодчани, яких об’єднало спільне горе…
Народився Ігор Шаповал у Кременчуці 18 травня 1975 року, школу закінчив у Світловодську. Потім було навчання у Дніпровському училищі МВС України. Пізніше Ігор Шаповал здобув вищу освіту за обраною спеціальністю у Національній академії МВС України. Десять років він присвятив роботі в правоохоронних органах, був оперуповноваженим карного розшуку. Його колишні колеги відгукуються про Ігоря Шаповала як про сміливого, порядного чоловіка, справжнього офіцера – принципового й справедливого.
У район проведення антитерористичної операції Ігор Шаповал потрапив у серпні 2015 року, ставши розвідником 42-го окремого мотопіхотного батальйону. 10 жовтня 2016 року досвідчений боєць і справжній український патріот був демобілізований, але вдома Ігор пробув недовго й незабаром повернувся на буремний схід, підписавши контракт на військову службу.
…У той трагічний день Ігор Шаповал разом зі своїми побратимами вийшов на чергове складне завдання. Як досвідчений розвідник, він ішов першим і натрапив на добре замасковану ворожу розтяжку. Пролунав вибух, обірвавши життя Героя на самому злеті. Осиротіла 11-річна донька Діана, батьки втратили люблячого сина, а бойові побратими – вірного товариша, який завжди підтримував їх мудрими порадами й добрим словом.
Царство Небесне і вічний спокій захиснику Вітчизни Ігорю Шаповалу, усім воїнам, які полягли за волю і незалежність України.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.