Правовий захист, доступні послуги

Полтавську область з робочою поїздкою відвідав радник міністра юстиції України, народний депутат України Ігор Алексєєв. Він зустрівся з головою ОДА Валерієм Головком та начальником головного територіального управління юстиції в Полтавській області Олегом Тимченком. На зустрічі йшлося зокрема про проблеми громадян, пов’язані з оформленням спадщини. Адже не секрет, що людям доводиться витрачати по кілька місяців, щоб одержати відповідні документи.
– Наше завдання – зробити такі послуги оперативними, – наголосив Валерій Головко. – Намагатимемося до того, коли буде створена належна законодавча база з надання цих послуг, розробити свій алгоритм вирішення проблеми.
Ігор Алексєєв, Олег Тимченко та виконуючий обов’язки директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) Миколою Лахижею під час прес-конференції в ОКІА “Новини Полтавщини” розповіли про роботу Міністерства юстиції України та реалізацію запроваджених реформ.
Ігор Алексєєв зазначив, що в розряд загальнонаціональних перейшов проект “Он-лайн будинок юстиції”. Це платформа, де кожен українець може в електронному форматі без контакту з чиновниками отримати 20 послуг Мін’юсту. А у майбутньому планують запровадити ще 20 сервісів.
– Одне з основних завдань команди Міністерства юстиції – формування захищеної сильної української держави, де кожна людина знає свої права, захищає та реалізує їх. Саме тому Мін’юст серед пріоритетів своєї роботи визначив створення повноцінної системи безоплатної правової допомоги, – зазначив Ігор Алексєєв.
Також він розповів, що стартував новий національний проект “Я МАЮ ПРАВО!”, який проводитиме просвітницьку роботу, адже багато українців не знають своїх прав і не знають, як скористатися тими можливостями, які гарантовані законодавством. Інша функція проекту – моніторинг порушення прав громадян і реагування з боку держави на ті системні порушення, які фіксуються в центрах безоплатної правової допомоги.
Олег Тимченко розповів про реформи у системі державної виконавчої служби.
Микола Лахижа поінформував, що протягом першого півріччя поточного року Регіональним центром з надання БВПД було видано 3 тисячі доручень адвокатам для надання допомоги щодо захисту прав громадян. Місцеві центри у регіоні надали правову консультацію майже 11 тисячам громадян.

За матеріалами прес-служби Полтавської ОДА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.