Сімейне насильство: профілактика і реагування

У міському Будинку культури пройшов “круглий стіл” на тему “Посилення взаємодії суб’єктів соціальної роботи з метою попередження випадків протиправних дій та жорстокого поводження стосовно дітей”.
Організатором виступив Полтавський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, повідомляє прес-служба міської ради. У роботі “круглого столу” взяли участь представники управлінь міськвиконкому, благодійної організації “Світло Надії”, поліції, служб у справах дітей виконавчих комітетів районних у місті рад.
Провідний фахівець із питань соціальної роботи Сергій Майхер зазначив, що мета зібрання – зміцнити міжвідомчу співпрацю та взаємодію причетних структур у виявленні, профілактиці, екстреному реагуванні на випадки сімейного насильства та подоланні їх наслідків.
Присутні обговорили резонансний випадок жорстокого поводження матері щодо дитини, який трапився в Чернігівській області, стан справ у Полтаві щодо вчинення насильства, реагування на це відповідних служб, заходи профілактики, облік проблемних сімей і соціальний супровід для них.
Після спільного обговорення проблем учасники зібрання визначили основні напрямки соціальної роботи щодо попередження випадків протиправних дій та жорстокого поводження з дітьми. А саме – обмін інформацією про сім’ї, де потенційно можливе вчинення таких дій, проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, видання та розміщення друкованої продукції інформаційного характеру в громадському транспорті, у медичних, навчальних закладах тощо.
Начальник відділу соціально-культурної роботи Людмила Василенко зауважила, що найбільше випадків із насильства над дітьми фіксується на початку навчального року. Тому одним із напрямків вирішення ситуації вона запропонувала з вересня активізувати інформаційну роботу з батьками учнів шкіл на батьківських зборах.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.