Субсидію надаватимуть за відсутності боргів

Мешканка Чорнухинського району Наталя Чепіжко запитує, чи призначать субсидію, якщо є борги з оплати за житлово-комунальні послуги, та як виплачуватимуть кошти за економію природного газу й електроенергії?
За спожиті послуги треба розрахуватися
Згідно зі змінами до законодавства, які набули чинності з 1 травня 2017 року, субсидію на наступний період не перепризначатимуть тим громадянам, у яких є борги (понад два місяці) за житлово-комунальні послуги. Ця норма не стосується громадян, які вперше звертаються за призначенням субсидії. Однак отримувач субсидії повинен протягом року вирішити питання з накопиченою в минулому заборгованістю. Інформацію про заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг управлінням соціального захисту населення надають підприємства – надавачі послуг. У такому разі субсидія на наступний строк не буде призначена, про що органи соціального захисту населення поінформують сім’ю.
Для призначення субсидії необхідно сплатити заборгованість або укласти договір про її реструктуризацію. Якщо заборгованість буде ліквідовано або укладено договір про реструктуризацію протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії, на наступний строк субсидія буде призначена з дати закінчення дії попередньої субсидії. Про факт сплати боргу або його реструктуризацію необхідно надати підтверджуючі документи до управління соціального захисту населення. В іншому випадку субсидія призначатиметься з місяця, в якому документально підтверджено сплату заборгованості або укладено договір реструктуризації.
Компенсація за економне споживання послуг
Уряд своїм рішенням передбачив монетизацію частини невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо- та електропостачання будинків з індивідуальним опаленням. Тобто, якщо сім’я для опалення використовує електроенергію чи природний газ і в опалювальний період економила енергоресурси й на рахунку залишилася невикористана субсидія, така сім’я має право одержати зекономлені кошти.
Розмір компенсації визначається у сумі, не вищій еквівалента вартості 100 кубометрів природного газу або 150 кіловат-годин електроенергії. Суми невикористаної субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо- та електропостачання для індивідуального опалення вирахують газо- та електропостачальні організації до 1 червня поточного року. Про розмір залишків коштів на рахунках можна дізнатися безпосередньо у філіях газо- та електропостачальних компаній. Щоб отримати компенсацію, необхідно до 1 вересня 2017 року подати до управління соціального захисту відповідну заяву (при собі мати паспорт, ідентифікаційний номер, номер банківського рахунку для зарахування коштів).

Департамент соціального
захисту населення ОДА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.