Рятувальники отримали пожежний автомобiль, обладнання i спорядження

Зазвичай колектив Кобеляцького районного сектора УДСНС Полтавщини збирається в повному складі у випадку надзвичайної ситуації або для проведення навчальних занять. Винятком стала нещодавня подія: напередодні Великодніх свят кобеляцькі рятувальники отримали сучасне аварійно­рятувальне обладнання, технічне спорядження і пожежний автомобіль.
Ми не раз розповідали про будні пожежників, коли вони рятували від вогню людей і майно, шукали рибалок, які або заблукали в тумані, або відірвались на крижині, допомагали в інших ситуаціях. Але ніхто не думав у ту хвилину, коли телефонував на номер “101”, що допомоги потребують і самі вогнеборці. Судіть самі: пожежні автомобілі були випущені в 1980­х, витрати пального складали 50 літрів на 100 кілометрів. З кожним роком усе важче було утримувати їх у належному стані. Індивідуальних засобів для роботи в задимленому приміщенні взагалі не було. Незважаючи на це, рятувальники за першим дзвінком виїжджали на виклики, часом ризикуючи своїм здоров’ям.
Районна влада не залишилася осторонь проблем тих, хто рятує, допомагає іншим. Було прийнято відповідну програму, виділено кошти в сумі майже 200 тисяч гривень, на які закупили 5 апаратів на стиснутому повітрі “AizXpress”, 25 панорамних масок, рятувальні карабіни, пожежні рукава, 10 пар крагів, підшоломники та інше спорядження. Також пожежно­рятувальній частині № 7 було передано спецавтомобіль.
– Останній раз пожежні автомобілі отримували в 2009 році, – розповів начальник управління ДСНС України в Полтавській області Володимир Салогуб. – І лише в 2017 році служба отримала чотири сучасні пожежно­рятувальні автомобілі й три автомобілі спецпризначення. Техніку було розподілено у міста, де реєструється найбільша кількість загорань і аварій. Вивільнені автомобілі передано в райони. Автомобіль із Полтави, 2009 року випуску, в доброму технічному стані, з невеликим пробігом, направлено на захист Кобеляцького району.
– Велика подяка керівництву обласного управління ДСНС за турботу про наш район, – підкреслила голова Кобеляцької райдержадміністрації Таміла Шевченко. – Надійна сучасна техніка вкрай необхідна для роботи рятувальників, як і засоби захисту, придбані за кошти районного бюджету.
Начальник Кобеляцького районного сектора УДСНС  Полтавщини Юрій Гребенюк зазначив:
– Це перший подарунок нашій команді. Бійці у нас хороші – вправні, добре фізично підготовлені до виконання будь­якого завдання.
Вогнеборці продемонстрували, що вони готові працювати з новим спорядженням, висловили задоволення новим пожежним автомобілем, розповіли про його переваги (витрати пального складають 21 літр на 100 кілометрів, ємність вміщує майже 3000 літрів води (у старих автомобілях – 2350 літрів).
– Це ще один приклад дієвої співпраці органів влади і ДСНС, що дозволить вогнеборцям ефективніше виконувати завдання – ліквідовувати наслідки надзвичайних подій та рятувати постраждалих, – наголосив Володимир Салогуб.

Наталя ПУЗИНА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.