Гарний настрій, активний відпочинок

У  загальноосвітній школі № 34 обласного центру відбувся міський етап щорічних змагань “Мама, тато, я – спортивна сім’я” в рамках однойменного всеукраїнського фестивалю. Позмагатися за першість і продемонструвати, що їхня родина – найспортивніша, зібралися 23 команди.
– Хто ж, як не батьки, має бути прикладом для малечі? Саме це спостерігаємо на спортивному фестивалі. Батьки та їхні діти єдиною командою доводили, що спорт може бути спільним захопленням. Це те, що об’єднує родину, зміцнює сімейні традиції і, що найголовніше, виховує любов до здорового способу життя, – зазначив міський голова Полтави Олександр Мамай.
За результатами естафет переможцями міського етапу стали представники ЗОШ № 27 – родина Соколових, родини Македонів (ЗОШ № 30) і Передеріїв (ЗОШ № 13).
* * *
Міські та районні фестивалі відбулися у різних куточках області. Зокрема у Миргороді таке дійство користується великою популярністю, і не всі бажаючі можуть потрапити до числа учасників: у школах проходить попередній відбір за право представляти їх на міських змаганнях. Цього року на міські старти вийшли шість сімей. Першість виборола родина Гриценків, другою стала сім’я Генів, третьою – сім’я Ребриків, поінформував директор Миргородського центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Анатолій Побідинський.
* * *
Обласні змагання “Мама, тато, я – спортивна сім’я” проходили в спорткомплексі Полтавського університету економіки і торгівлі. Заявки на участь подали 25 родин – переможців територіальних відборів. Прибуло дещо менше команд.
– Уже 14-й раз Полтавський обласний центр “Спорт для всіх” проводить фестиваль спортивних сімей, – відзначила директор центру Людмила Калаптуровська. – Родини змагаються у п’яти конкурсах, кожна бореться за призове місце, щоб мати змогу представити наш край у червні на всеукраїнському фестивалі. Проводимо цей захід задля формування родинних традицій, мотивації батьків особистим прикладом заохочувати дітей до спорту.
Родина Скорин – мама Ніна, тато Євгеній і 9-річна Софія – подолала найдовшу відстань до Полтави серед усіх учасників. Вони приїхали з Гребінки. На обласному фестивалі вперше. Дівчинка говорить, що не все виходить із вправами, але змагатися з іншими дітьми їй цікаво. Соня займається народними танцями, мама – фітнесом. Батьки розповідають, що свого часу брали участь у подібних “веселих стартах” зі старшим сином, нині  студентом. Тепер позмагатися побажала дочка, тато з мамою пішли їй назустріч. Команда мала потужну підтримку – з нею приїхала делегація 4-А класу Гребінківської гімназії, де навчається Соня.
Кременчужани Письменні – це місто традиційно має широке представництво на обласному рівні фестивалю – теж змінили капітана команди. Чотири роки виступали зі старшою дочкою Ілоною, нині семикласницею. Тепер настала черга дебютантки – першокласниці Арини. Батьки Світлана та Ігор дружать зі спортом – родина грає у волейбол, баскетбол, теніс, займається туризмом.
Таміла і Леонід Опари з синочком Денисом із Бутенків Кобеляцького району теж знайомі читачам додатка “Сім’я”. Два роки тому вони вперше прибули на обласний фестиваль. Тепер – серед переможців. Тато – футболіст і тренер – заохочує до цього виду спорту й сина.
Родина Македонів з обласного центру – Оксана, Андрій і 7-річний Матвій – цього року бере участь у змаганнях спортивних сімей вперше й одразу посіла друге місце на міському етапі. Хлопчик навчається в 30-й школі, мама там же працює учителем фізкультури, вона спортсменка-легкоатлетка. Тато – баскетболіст і футболіст. Не дивно, що Матвійкові до вподоби улюблені види спорту батьків. Він зайнявся футболом і легкою атлетикою.
Цьогорічними переможцями обласного фестивалю “Мама, тато, я – спортивна сім’я” стали: Вікторія, Андрій і Максим Приставки з Кобеляк; Леонід, Таміла та Денис Опари з Бутенків; Олена, Олександр і Богдан Соколови – представники Полтави. Подарунки, медалі й грамоти надані центром “Спорт для всіх” і управлінням у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА. Гарний настрій і підтримка найдорожчих людей – головні надбання таких сімейних заходів.

Анна ДОРОШЕНКО
Журналіст

Сім’я Македонів із Полтави.

Сімейна команда Скорин із Гребінки.

Родина кременчужан Письменних

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.