Безкоштовна правова допомога стає доступною

Протягом останніх трьох років Міністерство юстиції України працювало над створенням розгалуженої системи безоплатної правової допомоги. Нині така служба має понад 500 офісів. Це дозволяє скористатися допомогою правників практично кожному українцеві, який отримує менше двох прожиткових мінімумів доходів громадян, є учасником АТО чи внутрішнім переселенцем.
Упродовж 2016-го до Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Полтавщини звернулося близько 12 тисяч наших земляків, розповів під час прес-конференції для ЗМІ директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області Олександр Черчатий. Юристами зазначеної служби тільки в кримінальних процесах виконано 600 успішних справ.
У роботі прес-конференції також взяв участь народний депутат України, радник міністра юстиції України Ігор Алексєєв. Він поінформував про реформи Мін’юсту в сфері державної реєстрації, виконавчого провадження, розвитку системи безоплатної правової допомоги.
У ході робочої поїздки Ігор Алексєєв ознайомився з роботою Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області та другого Полтавського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, поспілкувався з фахівцями служби та клієнтами, які цього дня завітали за отриманням правової допомоги, провів прийом громадян. До Ігоря Алексєєва звернулися 9 осіб. Їхні питання стосувалися виділення коштів на лікування онкохворих осіб, пенсійного забезпечення, оформлення субсидії, оформлення спадкового майна, яке знаходиться в зоні АТО, оформлення права власності на житло тощо.
За вирішення їхніх проблем фахівцям служби дякували Віталій Шинкарьов (юристи допомогли з отриманням спадкового житла), командир 80-ї Полтавської автосанітарної роти, учасник АТО Анатолій Тополя (вирішення питань з недовиплатою та перерахунком пенсії), Микола Яременко (успадкування).
З основними напрямками впровадження реформ Міністерства юстиції України ознайомила виконуюча обов’язки начальника головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дар’я Бриндак.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.