Меморандум залізничників і вагонобудівників

Модернізувати й поповнювати власний рухомий склад “Укрзалізниця” буде за допомогою флагмана вітчизняного машинобудування – ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”. Відповідний Меморандум про співробітництво підписали днями у Києві голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун і член правління Іренеуш Василевський та голова наглядової ради – президент ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” Володимир Приходько.
У документі йдеться про співпрацю при виготовленні та оновленні вантажних вагонів, у тому числі з подовженим міжремонтним пробігом, пасажирських вагонів різних модифікацій, поїздів локомотивної тяги, електропоїздів та дизель-поїздів міжрегіонального і приміського сполучення, а також запасних частин до рухомого складу.
Передбачається не лише плідна співпраця щодо оновлення наявного в “Укрзалізниці” рухомого складу і його поповнення сучасними модельними новинками, а й спільна робота у вирішенні нагальних питань фінансування закупівель. Залізничники і вагонобудівники планують докладати спільних зусиль у досягненні максимального рівня локалізації виробництва, що є вигідним для обох партнерів. З цього приводу у прес-службі Крюківського вагонобудівного заводу повідомили, що на сьогоднішній день локалізація виробництва вантажного рухомого складу і пасажирських вагонів КВБЗ становить 60–80%, і це – не межа.
На своїй сторінці у “Фейсбуці” голова правління ПАТ “Укрзалізниця” Войцех Балчун написав, що Крюківський вагонобудівний завод – перше підприємство, із яким вдалося підписати меморандум. “Для нас принципово важливою є співпраця з українськими виробниками. І крюківський завод з його величезним досвідом, послужним списком і широкою номенклатурою продукції є для нас цікавим, перспективним партнером, особливо з огляду на підготовлену нами масштабну програму оновлення рухомого складу “Укрзалізниці”. Сьогодні маємо чітку стратегію, орієнтуємось на потреби клієнтів. З цього виходили, формуючи програму модернізації, будівництва і закупівлі рухомого складу. Підприємства “Укрзалізниці”, українські виробники спроможні задовольнити визначені нами пріоритети, працюючи на всю вітчизняну економіку. Багато питань, порушених нами, досі не ставились у порядок денний. Це – оцінка Володимира Приходька, людини, яка має досвід спілкування з усіма керівниками української залізниці. Досвід керівника, котрий точно знайде пропозицію, здатну зацікавити замовника”, – наголосив Войцех Балчун.
У свою чергу голова наглядової ради – президент ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” Володимир Приходько, резюмуючи підписання документа про співпрацю зі своїм стратегічним партнером, підкреслив: “Ми завжди поруч, готові виконати всі замовлення “Укрзалізниці” як з поставки транспорту, так і з обслуговування нашої чи іншої техніки. Важливо, що ми стоїмо на порозі великих замовлень, про які заявила “Укрзалізниця”, готові бути виконавцями поставок вантажних і пасажирських вагонів, локомотивів і електровозів, готові забезпечити їх обслуговування і ремонт”.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.