Відзнаки – майстрам пера і мікрофона

З  нагоди Дня працівників радіо, телебачення та зв’язку відбулися урочистості. У фойє обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Миколи Гоголя лунали камерна музика, слова вдячності й поваги до нелегкої журналістської праці.
– Не уявляю життя без вас і вашого інформаційного продукту. Журналісти – це комунікатори між владою і суспільством, від вашої роботи залежить, як сприймають люди все те, що зараз відбувається, – зазначив, вітаючи представників “четвертої влади” зі святом, голова облдержадміністрації Валерій Головко. Він побажав керуватися в роботі винятково фактором об’єктивності.
Заступник керівника апарату – керуючий справами обласної ради Оксана Черкас назвала нашу професію такою, що спонукає до розвитку і владу, і суспільство. Вітали винуватців свята директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Вадим Штефан, представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Полтавській області Лілія Миронович.
В ході урочистостей журналістам, співробітникам підприємств телебачення та радіомовлення, що працюють на теренах області, було вручено більше трьох десятків грамот і подяк – обласної державної адміністрації, обласної ради, департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.
Родзинкою свята цьогоріч стало нагородження переможців конкурсу “Журналіст року”, започаткованого з ініціативи профільного департаменту ОДА. Щоб результати не сприймалися скептично (мовляв, визнання з боку влади не означає довіри читача чи глядача), до складу журі запросили поважних фахівців нашої професії – вирішальне слово у визначенні кращих із кращих було за ними. Оцінювати довелося близько двох сотень робіт. І навіть після підведення результатів інтригу було витримано аж до моменту нагородження: вирушаючи з найвіддаленіших районів, запрошені на свято журналісти остаточно не знали, які саме відзнаки на них чекають.
Тож вітаємо майстрів пера, мікрофона, телесюжету!
У номінації “Журналістське розслідування” переможцями стали Юлія Іващенко (ТОВ “Студія “Місто”) та Ольга Гладченко (філія НТКУ “Полтавська регіональна дирекція “Лтава”).
У номінації “Громадянська позиція” перемогли Петро Жаботинський (Новосанжарська районна газета “Світлиця”) та Олена Задорожна (газета “Події і коментарі”).
Переможці в номінації “Журналістське відкриття” – Анна Чапала (ОКІА “Новини Полтавщини”) та Роман Грицун (ІВ “Трибуна”).
Переможці в номінації “Краще подання резонансного матеріалу” – Анна Васецька (Всеукраїнська громадсько-політична газета “Зоря Полтавщини”) та Олександр Москаленко (Лохвицька районна газета “Зоря”).
Переможці номінації “Краща публікація” – Олександр Данилець (газета Кабінету Міністрів України “Урядовий кур’єр”) та Надія Литвин (районна газета “Козельщинські вісті”).
Переможці конкурсу отримали дипломи, квіти і, що не менш приємно, сертифікати на півтори тисячі гривень.
* * *
Наша юна колега Анна Васецька, редактор відділу по роботі з громадськістю та читачами, прийшла в “Зорю Полтавщини” студенткою – на практику – і в колективі прижилася. Тепер відточує майстерність у спілкуванні з найрізноманітнішими людьми, працює “з громадськістю та читачами” як на теренах області, так і на прифронтових територіях під час поїздок у зону АТО. І цей конкурс – ще одна сходинка на шляху до широкого визнання, справжнього авторитету у професії. Щирі вітання “Зоря Полтавщини” адресує також нашій вихованці Анні Чапалі, нині кореспонденту “Новин Полтавщини”, всім переможцям конкурсу “Журналіст року”.

Ольга ЩЕГЛОВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.