Вишиваймо на втіху собі й на радість людям

Задля відродження українського народного мистецтва вишивки і враховуючи численні прохання вишивальниць, у видавництві “Гадяч” побачив світ альбом “Українська вишивка. Узори”. За ліком він п’ятий із тематичної серії. Таким чином наслідую приклад своєї славної землячки, талановитої письменниці, вченого, етнографа Олени Пчілки. Вона свого часу видала кілька альбомів під назвою “Українські узори”.
У моєму п’ятому альбомі вміщені узори рушників, сорочок, декоративно-орнаментальних, тематичних композицій та шрифтів. Подано схему для вишивки ікони “Свята великомучениця Варвара – покровителька вишивальниць”. Є у виданні українська державна і національна символіка, зокрема Державний Герб і Державний Гімн України, а також “Молитва за Україну”.
На сторінках альбому – близько 400 схем узорів для вишивки в техніці “хрестик”. До слова, усі вони рукотворні, розроблені без використання комп’ютера. Чимало узорів народної вишивки використав із різних регіонів України, проте все ж переважна частина – мої авторські композиції, які ще не друкувалися. Представлено в альбомі й багато узорів вишивки нашої рідної Полтавщини.
Видання “Українська вишивка. Узори” стане у пригоді всім, хто шанує народне мистецтво й кохається у вишивці. Я щиро вдячний усім, хто посприяв виходу в світ мого альбому. Це – плід моєї 35-літньої творчої праці, а вишивка стала моєю долею.
Шануймо наш духовний оберіг. Вишиваймо на втіху собі й на радість людям.

Григорій КИСІЛЬ,
заслужений майстер народної творчості України, лауреат премії імені Панаса Мирного та літературно-мистецької премії імені Олени Пчілки.
м. Гадяч.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.