Спорт – для всіх

На розвиток спортивної галузі виділяється 0,5 відсотка бюджету області. Зараз фахівці хочуть змінити таку тенденцію і збільшити фінансування. Протягом нинішнього року в результаті перевиконання обласного бюджету на розвиток фізкультури і спорту виділено 36 мільйонів гривень – це більше запланованого. Збудовано 11 спортивних майданчиків із штучним покриттям, освітленням та огорожею, із них 8 уже встановлені й діють – у Заводському Лохвицького району, Драбинівці Новосанжарського, Ланні Карлівського, Опішні Зіньківського, Покровському Решетилівського, Лазірках Оржицького, Яреськах Шишацького районів і Кременчуці.

Про це повідомили на прес-конференції керівник управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Олександр Буцький і заступник начальника відділу з питань фізкультури і спорту цього ж управління Вячеслав Тягло. Зустріч із журналістами присвячувалась підсумкам спортивного року, перспективам галузі й реалізації обласної програми розвитку фізичної культури і спорту на 2012– 2016 роки.
– 2016-й був роком Олімпійських і Паралімпійських ігор, успішним для Полтавщини. 36 років наш край не мав олімпійської медалі, цьогоріч веслувальник Дмитро Янчук став бронзовим призером Ігор, – відзначив Олександр Буцький. – На Олімпіаді виступило 5 представників Полтавщини, на Паралімпіаді 12 спортсменів-полтавців вибороли 22 медалі.
Крім винагороди, передбаченої олімпійцям і паралімпійцям із Держбюджету, на Полтавщині теж виділяються кошти на преміювання спортсменів і тренерів. Преміюють своїх земляків-олімпійців й у містах області.
Серед запланованих напрямків розвитку спорту на наступний рік посадовці відзначали побудову ще 15 сучасних майданчиків зі штучним покриттям, перепрофілювання дитячого оздоровчого табору “Маяк” у спортивно-оздоровчий центр; створення центру олімпійської підготовки, ймовірно – у Полтаві; заснування стипендій атлетам з інвалідністю; спрямування коштів на поліпшення соціально-побутових умов спортсменів; запровадження премій за призові місця на чемпіонатах України (досі преміювалися лише медалісти першостей світу та Європи). Розглядаються й інші різнопланові проекти, зокрема побудова басейну в Щербанівській сільській раді Полтавського району.
Довгобуд обласного центру – водний спорткомплекс на вулиці Петра Юрченка – планують завершити наступного року.
– У наступному році будуть проведені Світові ігри з неолімпійських видів спорту, й у нас вже є 2 ліцензії: з муай-тай (тайський бокс) і з сумо, – зазначив Олександр Буцький. – Загалом в області розвиваються 50 неолімпійських видів спорту.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.