Полтавщину відвідав новопризначений голова Держагентства автомобільних доріг України

На Полтавщині з робочою поїздкою побував новопризначений голова Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак.
Під час зустрічі голова облдержадміністрації Валерій Головко, начальник Служби автомобільних доріг у Полтавській області Володимир Трояновський, Славомір Новак обговорили хід ремонту автошляхів в області, які входять до двох міжнародних транспортних коридорів. А саме: М-03 Київ – Харків – Довжанський та М-22 Полтава – Олександрія.
– Цього року на проектування автодороги М-22 Полтава – Олександрія виділили понад 80 мільйонів гривень та ще 55 мільйонів гривень – на ремонтні роботи автошляхів по всій області, – розповів Валерій Головко.
Також очільник ОДА наголосив на важливості формування Дорожнього фонду на наступний рік. “Головні питання – яким буде Дорожній фонд у 2017 році, як сформуються Держбюджет та місцеві бюджети, насамперед скільки коштів буде виділено на ремонт автошляхів. Переконаний, що депутати Полтавської облради будуть стовідсотково голосувати за виділення коштів на ці стратегічні дороги”, – зазначив  він.
Славомір Новак підкреслив, що співпрацюватиме у цьому векторі. Також він висловив свою позицію щодо капітального ремонту доріг: “Плануємо вже наступного року проводити лише капітальні ремонти доріг, адже ліквідація ямковості – пережиток минулого. Хочу дещо змінити цю політику. Уже готуємо зміни у законодавстві”.
Валерій Головко поінформував, що вже розробляють Програму, відповідно до якої до 2020 року планують капітально відремонтувати дороги по всій області.
– Наш пріоритет – ремонт доріг, які ведуть до соціально значущих закладів: мова йде про лікарні, ФАПи, школи та інші. До 2020 року плануємо максимально відновити дороги. Адже питання децентралізації та ремонту автошляхів – нині найголовніші, – додав він.
Окрім того, очільник ОДА наголосив, що кошти на ремонт доріг спрямовуватимуть із місцевих бюджетів. “У нас є хороший приклад – Шишацька об’єднана територіальна громада. Тут цього року розвивають своє комунальне підприємство та вже брали участь у ліквідації ямковості на дорогах громади. Вони працювали спільно з нами не лише влітку, а й взимку”, – додав Володимир Трояновський.
Валерій Головко запросив Славоміра Новака на офіційне відкриття дороги М-22 Полтава – Олександрія.

Прес-служба обласної
державної адміністрації

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.